Як зробити палений цукор в домашніх умовах

Палений чи то карамелізований цукор, найчастіше називають коротко – паленка. Готується палений цукор в домашніх умовах просто за спеціальною технологією нагріваючи звичайний. Багато хто використовує палений цукор для лікування кашлю. Але тут ми не будемо розглядати користь і шкоду використання його для лікування. Сьогодні ми розповімо як зробити палений цукор для його використання в якості коричневого харчового барвника, що використовують для підфарбовування різних кондитерських виробів: крему, мастики, тортів та інших десертів.

Як зробити палений цукор в домашніх умовах

  1. На сковороду висипаємо цукровий пісок (1 ст.л.) і на маленькому вогні тримаємо до тих пір, поки не піде димок, і цукор не стане приємного коричневого відтінку.
  2. Поступово і безперервно помішуючи, вливаємо півсклянки гарячої води.
  3. Після розчинення розплавленого цукру, розчин проціджують, переливають в пляшку і зберігають в холодильнику не більше року.,

Як виглядає приготування паленки чи то карамелізованого цукру дивіться на покроково зроблених фото.

як зробити палений цукор або паленки

Зауважу, що в кулінарії, крім використання для фарбування кремів і мастики, такий рідкий коричневий харчовий барвник часто використовують для отримання потрібного кольору алкогольних і безалкогольних коктейлів та для виготовлення домашніх льодяників.

Жженка або палений цукор

З відео можете дізнатись про те як зробити палений цукор дома, але і про те, яку користь і шкоду приносить нашому організму цей продукт.