Охочим навчитися робити домашній сир з магазинного кефіру, варто уважно прочитати дану статтю. Цей спосіб не є звичайним, але він не вимагає від господині якихось особливих навичок і вмінь. Покроковий детальний фоторецепт допоможе легко розібратися з усіма важливими моментами під час приготування сиру із замороженого кефіру на власній кухні.
Інгредієнти: Кефір
Як приготувати сир із кефіру
Для приготування домашнього сиру за цим рецептом знадобиться лише придбати в магазині одне упакування кефіру. Жирність кисломолочного продукту може бути якою завгодно. Головне, щоб він був свіжим. Перед приготуванням, кефір слід помістити в морозилку на 24-48 годин, для того щоб він повністю замерз.
Коли пройде зазначений період, необхідно озброїтись глибокою посудиною та дрібним ситом або друшляком, який необхідно застелити декількома шарами марлевої тканини.
Діставши брикет кефіру з морозилки, молочний продукт необхідно, з допомогою ножиць, звільнити від упакування. Потім, помістити його на сито чи друшляк з марлею.
Через кілька годин слід перевірити, чи сито (або друшляк) добре встановлене на мисці, щоб кефір, що тане, не впав у рідину, яка уже стекла.
Більше ніякі процеси не потрібні. Варто лише дочекатися, коли кефір повністю розморозиться.
Готовий сир необхідно зібрати з сита (чи друшляка), з допомогою ложки, викласти на тарілку й прикрасити фруктами, які найбільше до вподоби.
Якщо з вечора приготувати такий ніжний домашній сир, то зранку залишиться лише ним поласувати, додавши до нього, за бажанням, цукру чи фруктози.