Як засолити хребти червоної риби з рідким димом

Бутерброди з червоною рибою для багатьох страва святкового дня, а ми робимо їх, коли захочемо. А все тому, що я пристосувалася купувати заморожені хребти лосося та самостійно їх засолювати, додаючи трошки рідкого диму. Виходить смачно і дешево. Собівартість такої рибної закуски виходить набагото меншою.

Готову засолену рибку можна зберігати в холодильнику впродовж двох тижнів, але, керуючись своїм досвідом, хочу запевнити, що зникне вона набагато раніше. Використавши мій покроково оформлений рецепт з фото  дізнайтесь як засолити хребти червоної риби з рідким димом швидко та правильно. Спробуйте самі зробити це в домашніх умовах – це дуже легко!

Як засолити хребти червоної риби з рідким димом

Необхідні інгредієнти:

  • 1 хребет червоної риби;
  • 50 мл рідкого диму;
  • 10 шт. чорного перцю горошком;
  • 3 ст. л. звичайної солі.

Як засолити хребти червоної риби смачно

Якщо хребти лосося щойно з морозилки, спочатку їх треба розморозити. Потім, промийте під проточною водою, промокніть серветками, щоб не було зайвої води.

Наріжте рибу шматками. Хвіст з плавниками треба відрізати – користі від них немає ніякої. Якщо десь на рибі лишилася луска (буває і таке), то її теж потрібно видалити.

Як засолити хребти червоної риби з рідким димом

На дно миски насипте тонким шаром солі та покладіть декілька горошин. Звертаю увагу, що посуд для засолки має бути з кераміки чи скла. Можна взяти звичайну скляну банку з кришкою.

Як засолити хребти червоної риби з рідким димом

На сіль одним шаром покладіть шматки риби, зверху посипте сіллю, додайте ще декілька горошин перцю. Полийте частиною рідкого диму.

Як засолити хребти червоної риби з рідким димом

Продовжуйте робити так само: один шар риби, потім сіль з перцем та трохи рідини. Самий верхній шар теж обов’язково посоліть та полийте рідким димом.

Як засолити хребти червоної риби з рідким димом

Потім, треба накрити рибу плоскою тарілкою зверху та поставити на тарілку гніт.

Як засолити хребти червоної риби з рідким димом

На одну добу відкладіть рибу до холодильнику, щоб вона пробралась розсолом.

Як засолити хребти червоної риби з рідким димом

Через добу дешева червона риба домашньої засолки вже буде готова до споживання. Щоб зробити бутерброд, із шматків ножем зрізуйте мякоть. З такої риби можна робити бутерброди, а ще, додавати в салати, подавати у якості закуски до пива.

Як засолити хребти червоної риби з рідким димом

Щоб зробити бутерброд, треба змастити вершковим маслом шматки нарізаного батону чи білого хліба, а потім, зверху покласти шматочки риби. Бутерброди з красною рибою дуже ситні, смачні і до того ж корисні. Адже червона риба містить необхідні людині жирні кислоти Омега-3.

Як зробити стружку з червоної риби – відео-рецепти

Пропонуємо до перегляду інші варіанти засолки хребтів червоної риби в домашніх умовах просто, швидко, правильно та смачно. Оберіть той, що буде найбільше відповідати вашим вимогам та смаку.

Автор цього відео впевнений, що ці солоні хребти лосося – найсмачніша закуска до пива.

Знайдіть свій простий та смачний рецепт засолки хребтів червоної риби. Смачного всім!