Бутерброди з червоною рибою для багатьох страва святкового дня, а ми робимо їх, коли захочемо. А все тому, що я пристосувалася купувати заморожені хребти лосося та самостійно їх засолювати, додаючи трошки рідкого диму. Виходить смачно і дешево. Собівартість такої рибної закуски виходить набагото меншою.
Інгредієнти: Перець чорний горошком, Рідкий дим, Сіль, Червона риба
Готову засолену рибку можна зберігати в холодильнику впродовж двох тижнів, але, керуючись своїм досвідом, хочу запевнити, що зникне вона набагато раніше. Використавши мій покроково оформлений рецепт з фото дізнайтесь як засолити хребти червоної риби з рідким димом швидко та правильно. Спробуйте самі зробити це в домашніх умовах – це дуже легко!
Необхідні інгредієнти:
- 1 хребет червоної риби;
- 50 мл рідкого диму;
- 10 шт. чорного перцю горошком;
- 3 ст. л. звичайної солі.
Як засолити хребти червоної риби смачно
Якщо хребти лосося щойно з морозилки, спочатку їх треба розморозити. Потім, промийте під проточною водою, промокніть серветками, щоб не було зайвої води.
Наріжте рибу шматками. Хвіст з плавниками треба відрізати – користі від них немає ніякої. Якщо десь на рибі лишилася луска (буває і таке), то її теж потрібно видалити.
На дно миски насипте тонким шаром солі та покладіть декілька горошин. Звертаю увагу, що посуд для засолки має бути з кераміки чи скла. Можна взяти звичайну скляну банку з кришкою.
На сіль одним шаром покладіть шматки риби, зверху посипте сіллю, додайте ще декілька горошин перцю. Полийте частиною рідкого диму.
Продовжуйте робити так само: один шар риби, потім сіль з перцем та трохи рідини. Самий верхній шар теж обов’язково посоліть та полийте рідким димом.
Потім, треба накрити рибу плоскою тарілкою зверху та поставити на тарілку гніт.
На одну добу відкладіть рибу до холодильнику, щоб вона пробралась розсолом.
Через добу дешева червона риба домашньої засолки вже буде готова до споживання. Щоб зробити бутерброд, із шматків ножем зрізуйте мякоть. З такої риби можна робити бутерброди, а ще, додавати в салати, подавати у якості закуски до пива.
Щоб зробити бутерброд, треба змастити вершковим маслом шматки нарізаного батону чи білого хліба, а потім, зверху покласти шматочки риби. Бутерброди з красною рибою дуже ситні, смачні і до того ж корисні. Адже червона риба містить необхідні людині жирні кислоти Омега-3.
Як зробити стружку з червоної риби – відео-рецепти
Пропонуємо до перегляду інші варіанти засолки хребтів червоної риби в домашніх умовах просто, швидко, правильно та смачно. Оберіть той, що буде найбільше відповідати вашим вимогам та смаку.
Автор цього відео впевнений, що ці солоні хребти лосося – найсмачніша закуска до пива.
Знайдіть свій простий та смачний рецепт засолки хребтів червоної риби. Смачного всім!