Як відварити вермішель на гарнір щоб вона не злиплась

Як відварити вермішель на гарнір щоб вона не злиплась

Частіше у якості гарніру надають перевагу великим макаронним виробам при цьому ігноруючи тонку вермішель та павутинку. Насамперед господині бояться, що замість доброго гарніру вийде злипла маса, яку навіть соромно подавати на стіл. Ці страхи зайві, адже зварити вермішель дуже легко так, щоб вона виглядала гарно та була смачною. Головне, дотримуватися правильної технології приготування. Я розкрию секрети як відварити вермішель на гарнір так, щоб у вас також була можливість нагодувати рідних смачною тонкою вермішеллю. Допоможе у цьому рецепт з покроково зробленими фото кожного етапу приготування.

Хочу звернути увагу, що буває два види тонких макаронних виробів: класична вермішель у діаметрі до 2 мм і майже в два рази тонша вермішель-павутинка. Я сфотографувала ту і іншу поряд, щоб ви самі побачили між ними різницю.

варена вермішель

Багато хто з жінок їх плутають, тому відварюють павутинку надто довго. Через це і виходить непривабливий злиплий комок з вермішелі.

Порада № 1: Обов’язково звертайте, щоб на упаковці була позначка  «Виготовлено з твердих сортів пшениці». Такі макаронні вироби більш якісні та краще утримують цілісність під час варки.

Як смачно приготувати вермішель на гарнір

Я буду готувати класичну тонку вермішель, але не забуду додатково вказати скільки часу потрібно для приготування павутинки. Відмірюємо 250 грамів виробів.

варена вермішель

Ставимо на вогонь каструлю з 1,5 л води, додаємо солі. Я спочатку сиплю приблизно, а наприкінці додаю ще трохи, якщо потрібно.

Порада № 2: Перед тим, як додавати вермішель у воду, треба дочекатися, поки вона закипить.

Висипаємо вироби у окріп та декілька разів перемішуємо, щоб вони не поприставали один до одного та до дна каструлі.

варена вермішель

Чекаємо, поки вода з вермішеллю почне кипіти. Від того часу ставимо таймер на 7-10 хвилин. Час залежить від товщини макаронних виробів, наприклад, павутинка потребує не більше 3 хвилин варки. Ще можна керуватися рекомендаціями виробника.

варена вермішель

Коли вода почне добре кипіти, вогонь треба зменшити. Кришкою каструлю не обов’язково накривати. Продовжуємо варити та перемішувати кожну хвилину. Коли пройде 5 хвилин від початку, вермішель вже можна куштувати.

варена вермішель

Порада № 3: Хоча деякі виробники вказують, що їх продукція не потребує промивання водою, все одно краще це робити.

Коли ви бачите, що вермішель приготувалася, зливаємо її на друшляк та гарненько промиваємо холодною водою. Охолоджуючи гарячу вермішель, ви зупиняєте подальше її приготування.

варена вермішель

Порада № 4: Після промивання потрібно дочекатися, поки стече повністю вода та вермішель трохи просохне.

Надалі її треба обсмажувати на сковорідці і, щоб вона не злиплася, вермішель треба залишити у друшляку не менше ніж на півгодини.

варена вермішель

У сковороду додаємо 3 столових ложки рослинної олії (краще оливкову) та викладаємо до неї вермішель.

варена вермішель

Обсмажуємо на середньому вогні вермішель впродовж 2-3 хвилин.

варена вермішель

Ось такий привабливий вигляд має зварена вермішель. Будьте певні, що такий гарнір залишиться розсипчастим. Подавати його можна з підливою, соусом або любим м’ясним продуктом.

Як смачно приготувати вермішель на гарнір

Ви можете скористатися моїми порадами або ще продивитись відео-рецепт, щоб приготувати вдома таку ж саму вермішель, що не злипається.

Смачного!