Як варити яйця некруто правильно та смачно потрібно знати змалечку. Адже, час відварювання не великий, а варто трішки замешкаться і жовток стане не рідкий, а твердий. Зазначимо, що якщо потрібно зварити яйце некруто (всмятку), або як ще кажуть рідке яйце чи то з рідким жовтком чи “в мішечок”, то процедура відварювання буде відрізнятися від звичайного приготування яєць круто, тобто, з твердим жовтком.
Розпочнемо з того, що перед відварюванням яйця потрібно потримати при кімнатній температурі не менше двох-трьох годин. Це потрібно для того, щоб яйця були максимально теплими, адже їх потрібно опускати у вже киплячу воду. Не буде перепада температури і шкірка не лопне, а значить і білок не витече.
Зміст
Як варити яйця некруто правильно та смачно
- Якщо перед нами стоїть завдання зварити яйця “в мішечок” (некруто), то спочатку потрібно набрати повну каструлю води, щоб рідина повністю покрила яйця, які ви туди згодом опустите.
- Ставимо каструлю на вогонь і чекаємо закипання.
- Як тільки вода закипіла, зменшуємо вогонь до мінімума, додаємо чайну ложку солі і акуратно опускаємо яйця у воду за допомогою звичайної столової ложки. Сіль у воду потрібно додавати для того, щоб запобігти витіканню білка в воду при наявності дрібних мікротріщинок на шкаралупі яйця.
Вмикаємо вогонь на максимум і засікаємо час. Після закипання води з яйцями має пройти не більше 2-4 хвилин. Потім потрібно зняти кастрюлю з вогню, злити кипяток, а яйця – залити холодною водою. Час відварювання яєць залежить від того, наскільки рідке яйце ви хочете отримати. Чим ближче до 4 хвилин, тим більшим буде “мішечок” – частка твердого жовтка, та менша його частка залишиться у рідкому стані. Максимальний час відварювання яєць всмятку – 4 хвилини. Після цього, яйце вже не буде рідким.
Тепер ви самі спробуйте в домашніх умовах зварити рідке яйце “в мішечок” і з часом точно визначите для себе оптимальний час відварювання яєць некруто. Всім смачного!
Відео-поради як та скільки варите яйце щоби жовток був рідкий
І в завершення хочеться додати, що цей короткий та простий відео-рецепт ютуба. Він допоможе вам швидко та правильно зварити яйце рідким та “в мішечок” класичним, самим звичайним способом.
Автор наступного відео покаже вам наскільки рідкими виходять яйця, що знаходились у окропі різну кількість хвилин. Скільки саме варились – дивіться в відео
Наступний відео-рецепт – підказка тим, хто хоче зварити рідкі яйця без шкаралупи. Таки яйця мають окрему назву – яйця пашот. Від автора відео дізнаєтесь два способи варки у каструлі. Він розкаже секрети, що дозволять вам приготувати смачні та ідеальні яйця без шкаралупи.
Ну і останнє відео-рецепт підкаже як зварите яйце в мікрохвильовці. Їх теж варять не круто і це теж яйця пашот, але приготовлені не в каструлі, а в сучасному пристрої – мікрохвильовій печі. Автор теж демонструє два способи приготування і вони схожі з попередніми, але, як завжди, є свої нюанси. Оберіть той, що потрібен саме вам.
І на останок, пропонуємо дізнатись як правильно говорити: яйце всмятку чи то яйце на м’яко, чи то якось інакше 🙂 – українською мовою. Корисна інформація від Олександра Авраменка.