Як варити яйця некруто - як зварити рідке яйце та яйця в мішечок

Як варити яйця некруто – як зварити рідке яйце та яйця в мішечок

Як варити яйця некруто правильно та смачно потрібно знати змалечку. Адже, час відварювання не великий, а варто трішки замешкаться і жовток стане не рідкий, а твердий. Зазначимо, що якщо потрібно зварити яйце некруто (всмятку), або як ще кажуть рідке яйце чи то з рідким жовтком чи “в мішечок”, то процедура відварювання буде відрізнятися від звичайного приготування яєць круто, тобто, з твердим жовтком.

Розпочнемо з того, що перед відварюванням яйця потрібно потримати при кімнатній температурі не менше двох-трьох годин. Це потрібно для того, щоб яйця були максимально теплими, адже їх потрібно опускати у вже киплячу воду. Не буде перепада температури і шкірка не лопне, а значить і білок не витече.

Як варити яйця некруто - як зварити рідке яйце та яйця в мішечок

Як варити яйця некруто правильно та смачно

  1. Якщо перед нами стоїть завдання зварити яйця “в мішечок” (некруто), то спочатку потрібно набрати повну каструлю води, щоб рідина повністю покрила яйця, які ви туди згодом опустите.
  2. Ставимо каструлю на вогонь і чекаємо закипання.
  3. Як тільки вода закипіла, зменшуємо вогонь до мінімума, додаємо чайну ложку солі і акуратно опускаємо яйця у воду за допомогою звичайної столової ложки. Сіль у воду потрібно додавати для того, щоб запобігти витіканню білка в воду при наявності дрібних мікротріщинок на шкаралупі яйця.

kak-svarit-jajco-vsmjatku

Вмикаємо вогонь на максимум і засікаємо час. Після закипання води з яйцями має пройти не більше 2-4 хвилин. Потім потрібно зняти кастрюлю з вогню, злити кипяток, а яйця – залити холодною водою. Час відварювання яєць залежить від того, наскільки рідке яйце ви хочете отримати. Чим ближче до 4 хвилин, тим більшим буде “мішечок” – частка твердого жовтка, та менша його частка залишиться у рідкому стані. Максимальний час відварювання яєць всмятку – 4 хвилини. Після цього, яйце вже не буде рідким.

kak-svarit-jajco-vsmjatku1

Тепер ви самі спробуйте в домашніх умовах зварити рідке яйце “в мішечок” і з часом точно визначите для себе оптимальний час відварювання яєць некруто. Всім смачного!

Відео-поради як та скільки варите яйце щоби жовток був рідкий

І в завершення хочеться додати, що цей короткий та простий відео-рецепт ютуба. Він допоможе вам швидко та правильно зварити яйце рідким та “в мішечок” класичним, самим звичайним способом.

Автор наступного відео покаже вам наскільки рідкими виходять яйця, що знаходились у окропі різну кількість хвилин. Скільки саме варились – дивіться в відео

Наступний відео-рецепт – підказка тим, хто хоче зварити рідкі яйця без шкаралупи. Таки яйця мають окрему назву – яйця пашот. Від автора відео дізнаєтесь два способи варки у каструлі. Він розкаже секрети, що дозволять вам приготувати смачні та ідеальні яйця без шкаралупи.

Ну і останнє відео-рецепт підкаже як зварите яйце в мікрохвильовці. Їх теж варять не круто і це теж яйця пашот, але приготовлені не в каструлі, а в сучасному пристрої – мікрохвильовій печі. Автор теж демонструє два способи приготування і вони схожі з попередніми, але, як завжди, є свої нюанси. Оберіть той, що потрібен саме вам.

І на останок, пропонуємо дізнатись як правильно говорити: яйце всмятку  чи то яйце на м’яко, чи то якось інакше 🙂 – українською мовою. Корисна інформація від Олександра Авраменка.