Як варити пшеничну кашу на молоці

Хочу поділитися з Вами перевіреним рецептом приготування пшеничної каші на молоці. Для того, щоб Вам легше було готувати, до фото додаю покроковий опис. При точному дотриманні усіх моїх простих та детальних порад та пропорцій інгредієнтів, корисна та смачна молочна каша у Вас вийде апетитна, середньої густоти та навариста. Найголовніше те, що молоко не матиме ніякого запаху, через який цю кашу дехто не любить.

Як варити пшеничну кашу на молоці

Інгредієнти:

  • пшенична крупа – 200 гр.;
  • молоко – 1200 мл;
  • вершкове масло – 70 гр.;
  • сіль – ½ ч. л.;
  • цукор – 4 ст. л.

Як зварити смачну кашу з пшеничної крупи на молоці

Я завжди прискіпливо вибираю в магазині крупу для каші, шукаю найкращої якості, без сміття, щоб не витрачати час на перебирання крупи. Також вона повинна бути середнього або грубого помелу. Дрібна при варінні часто збивається в неапетитні грудки, а з середньої крупи каша виходить приємно розсипчаста.

Також хочу порадити: каструлю, у якій будемо готувати, краще ставити не на відкритий вогонь, а на розсіювач вогню.

Приступаємо до приготування. Перш за все гарненько промиваємо пшеничну крупу, це робимо кілька разів, доки злита вода не буде прозорою, тепер крупа придатна для ідеальної каші.

Пшенична каша на молоці

Перед промиванням крупи можна поставити закип’ятити молоко в каструлі. Обов’язково беріть товстостінний посуд з нержавіючої сталі або алюмінієвий. Щоб молоко не «збігло», каструлю споліскуємо холодною водою або краї злегка змащуємо вершковим маслом.

Закипіле молоко солимо, додаємо цукор та розмішуємо.

Пшенична каша на молоці

Якщо Ви спробуєте молоко на смак, воно може здатися недостатньо солодким, але цукру більше додавати не слід, адже при варінні молоко википає. Якщо цукор покласти не за рецептом, готова каша буде приторно-солодкою.

Пшенична крупа

Далі в молоко додаємо промиту крупу, робимо мінімальний вогонь, каструлю накриваємо кришкою.

Пшенична каша на молоці

Каша повинна варитися протягом тридцяти хвилин. Не забувайте помішувати молочну кашу під час варіння кожні п’ять-сім хвилин.

Пшенична каша на молоці

Коли каша готова, додаємо до неї 2/3 вершкового масла, накриваємо каструлю кришкою, каша повинна настоятися п’ятнадцять хвилин.

Пшенична каша на молоці

Після цього часу смачну та наваристу пшеничну кашу на молоці розливаємо по тарілках, у кожну тарілку кладемо невеличкий шматочок вершкового масла.

Пшенична каша на молоці

Подивіться на фінальне фото, тут добре видно, що каша вийшла середньої густоти, а пшенична крупа ніжна та розсипчаста, як я і обіцяла, без грудок.