Відварити моркву для вінегрету, олів’є або іншого салату – що може бути простіше? Але, для багатьох молоденьких господарочок питання варіння цього яскравого коренеплоду не таке однозначне. Виникає багато питань: скільки часу варити потрібно, як варити моркву правильно і швидко впоратися із завданням. Мій простий покроково оформлений рецепт з фото, сподіваюся, допоможе розібратися з усіма тонкощами цього процесу. Ви переконаєтеся, що варити моркву в каструлі досить просто. Головне, запам’ятати деякі дуже прості правила.
Зміст
Як варити моркву для салату чи вінегрету в кастрюлі
Відбираємо потрібну кількість коренеплодів. Головне, підібрати морквини, приблизно, однакового розміру по довжині і товщині. Повної ідентичності добиватися не варто. ?
Відібрані плоди промиваємо від бруду. Якщо морква зберігається не промитої, її потрібно злегка, не здираючи шкірки, протерти щіткою. Щоб моркву зварити смачно – оглядаємо її на наявність гнилі і ушкоджень. Так вийшло, що в мене два коренеплоди злегка підгнили з одного кінця. Ми ці місця безжально вирізаємо! Також, у кожної морквини видаляємо зелену «попку» – місто, звідки росте її зелений хвіст.
Якщо морква дуже велика, то її необхідно розрізати на половинки. Однак, я рекомендую підбирати коренеплоди невеликого розміру, що входять до каструлі цілими. Від цього залежить кількість вітамінів, які залишаться в овочах після варіння.
Закладаємо моркву до каструлі відповідного розміру.
Заливаємо овочі холодною водою так, щоб рідини над поверхнею коренеплодів було 1,5-2 сантиметри. Деякі господині рекомендують заливати моркву окропом для більш швидкого приготування. Однак, цей спосіб загрожує нерівномірною проваркой. Коренеплоди прогріваються в окропі не рівномірно.
Скільки варити моркву для салату в каструлі
Варка, з моменту закипання води до готовності продукту, займає 20-25 хвилин. Потужність конфорки повинна бути встановлена таким чином, щоб вода в каструлі спокійно вирувала при повністю закритій кришці.
Перевірку на готовність потрібно починати проводити на мінімальному значенні відведеного для варіння часу. Для цього, просто проколюємо овочі ножем. Якщо лезо вільно проходить до середини моркви, значить, пора вимикати газ.
Гарячу рідину зливаємо, залишаючи коренеплоди остигати в каструлі при відкритій кришці.
Варену моркву перед використанням в салаті слід очистити. Робити це найзручніше за допомогу гострого ножика з малим лезом.
Знаючи як зварити моркву правильно, смачно приготувати її для вінегрету, олів’є або інших салатів, зовсім не складно. Головне, підібрати правильно її за розміром і витримувати потрібний час варіння.