Як варити манну кашу на молоці без грудочок

Кожній господині відомо, що найважливіше у приготуванні правильної манної каші — це те, щоб вона не пригоріла та щоб у ній не було жахливих та клейких грудочок. Ті, хто вперше пробує зварити манну кашу, думають, що це дуже складно, але це не так. За моїм, перевіреним часом, простим рецептом, манна каша завжди виходить однорідною, правильної густоти та не містить негарних грудочок. А ще я часто додаю у готову кашу свіжі або заморожені фрукти, що дуже подобається моїм домашнім. Найбільше вони полюбляють смакувати молочною манною кашею з покладеними у неї ягодами полуниці.

манна каша на молоці без грудочок

Потрібні продукти та їх пропорції:

  • молоко – 1,8 л;
  • вода – 200 мл;
  • полуниця – 300 гр.;
  • цукор – 80 гр.;
  • крупа манна – 8 ст. л. з гіркою;
  • масло вершкове (для заправки) – до смаку кожному в тарілку.

Як зварити манну кашу на молоці

Хочу звернути Вашу увагу, що манну кашу найкраще варити у товстостінній каструлі з нержавіючої сталі.

Отже, виливаємо в каструлю молоко, додаємо воду і ставимо на вогонь для закипання.

Далі манну крупу просіюємо через сито, щоб більші, ніж потрібно, шматочки крупи не потрапили до суміші молока з водою, адже саме з них і виходять у каші противні грудочки

Пильнуємо, коли суміш у каструлі починає кипіти, одразу зменшуємо вогонь, щоб молоко «не збігло» та додаємо цукор, розмішуємо до розчинення цукру.

манна каша на молоці без грудочок

Кількість цукру, що я вказала у рецепті, незначна, каша буде майже несолодка. Тому тим, хто обожнює усе солодке, потрібно додати більше цукру. Деякі господині додають ще у кашу щіпку солі, та це вже як хто забажає.

Цукор у нас уже повністю розчинився, і настав найвідповідальніший момент у приготуванні: як правильно засипати у молочно – водну суміш манну крупу

манна каша на молоці без грудочок

Беремо звичайний ополоник та столову ложку. Ополоником в одній руці починаємо швидко розмішувати суміш, щоб вийшла воронка, та водночас другою рукою, у якій столова ложка, набираємо манну крупу та потроху, тоненькою цівкою, висипаємо манку у суміш.

манна каша на молоці без грудочок

Коли всю крупу висипали у каструлю, розмішувати не перестаємо (наберіться терпіння на десять-п’ятнадцять хвилин). Нагадую, кашу варимо тільки на маленькому вогні. Під кінець варіння виходить однорідна каша без грудочок такої густоти, як на фото нижче.

манна каша на молоці без грудочок

От і все, молочна манна каша готова. Розливаємо її у порційні тарілки, відразу кладемо у кожну тарілку по шматочку вершкового масла.

За той час, поки гаряча манна каша остигає, я розрізаю кожну полуницю на чотири частинки та додаю шматочки ягід у смачну, апетитну, чудову манну кашу без жодної грудочки.

манна каша на молоці без грудочок