Філе горбуші без кісток використовується в багатьох рецептах. Червоне м’ясо риби, відділене від кісток в домашніх умовах запікають та маринують, солять та маринують, смажать та готують з нього начинку для пирогів та іншої випічки. Зараз, за допомогою покроково оформленого рецепту з фото, я спробую детально розповісти і показати вам всі тонкощі того, як розібрати горбушу на філе в домашніх умовах правильно, швидко та просто. Повторивши процедуру декілька разів, ви вже з легкістю зможете швидко обробляти та відділяти рибу від костей.
Інгредієнти: Горбуша
Як відокремити горбушу від кісток
Смак рибної страви багато в чому залежить від свіжості самої риби. Купуючи заморожену горбушу, завжди звертайте увагу на колір луски і черевця. Луска має бути сріблястою, а черевця – без жовтих плям, світлого кольору.
Перед видаленням кісток з риби, тушку потрібно повністю розморозити. Краще робити це в умовах холодильника перші дванадцять годин, а потім, остаточно розморозити при кімнатній температурі.
Після розморожування горбушу потрібно промити за допомогою струменя холодної води і повністю очистити від луски. Чистять рибу гострою частиною ножа, рухаючись від хвоста горбуши до голови. Якщо ви плануєте надалі знімати шкірку з риби, то етап чистки луски можна пропустити.
Якщо риба не була випотрошена, потрібно видалити всі нутрощі. Це потрібно робити гострим ножем, попередньо розрізавши черевце. Якщо в горбуші є ікра, потрібно акуратно її відокремити від нутрощів. Потім цей делікатес можна засолити.
Тепер беремося до філювання горбуші. Чисту рибу кладемо на велику обробну дошку, відрізаємо голову.
Наступним етапом видаляємо хвіст і плавники. Вирізаючи плавники з черевця, робимо розріз уздовж усієї нижньої частини риби до самого хвоста.
Щоб видалити реброві кістки і відділити цілісне філе, скористаємося невеликим ножиком. Вставляємо його між декількома реберними кістками і самим м’ясним філе біля основи хребта. Пересуваємось ножем від краю до черевця, звільняючи ребра. Вістря ножа має бути направлено в сторону хребта, щоб не пошкодити і не надрізати реберні кістки.
Звільняємо хвостову частину риби від кісток.
Від’єднуємо філе з хребта і розкриваємо тушку.
Вирізаємо пласт вздовж спини і очищаємо філе від кісток з іншого боку горбуші.
Після видалення всіх кісточок, можна зняти шкірку з філе. Для цього потрібно з широкої сторони рибного філе підчепити шкірку і зняти її одним плавним рухом в напрямку хвостової частини риби. Якщо шкірка місцями відходить з м’ясом, підскобліть цю зону ножем.
Готове рибне філе розрізаємо на порційні шматочки. Тепер воно готове до використання: приготування різних страв, наприклад, для засолювання з маслом.
Відокремити філе від кісток зовсім не складно. Спробуйте обробити горбушу на філе самостійно, вікористовуючи підказки з мого покрокового майстер-класу з фото.
В кінці, пропонуємо переглянути ще й парочку відео з порадами від фахівців кулінарної справи.
Як швидко обробити лосося і правильно засолити філе – майстер-клас і рецепт Уріеля Штерна.
Як відокремити рибу від кісток та хребта – простий спосіб від ютуб каналу “Готовим Вкусняшки”.