Як розібрати горбушу на філе - правильно, швидко та просто

Як розібрати горбушу на філе – правильно, швидко та просто

Філе горбуші без кісток використовується в багатьох рецептах. Червоне м’ясо риби, відділене від кісток в домашніх умовах запікають та маринують, солять та маринують, смажать та готують з нього начинку для пирогів та іншої випічки. Зараз, за допомогою покроково оформленого рецепту з фото, я спробую детально розповісти і показати вам всі тонкощі того, як розібрати горбушу на філе в домашніх умовах правильно, швидко та просто. Повторивши процедуру декілька разів, ви вже з легкістю зможете швидко обробляти та відділяти рибу від костей.

Як відокремити горбушу від кісток

Смак рибної страви багато в чому залежить від свіжості самої риби. Купуючи заморожену горбушу, завжди звертайте увагу на колір луски і черевця. Луска має бути сріблястою, а черевця – без жовтих плям, світлого кольору.

Як відокремити горбушу від кісток

Перед видаленням кісток з риби, тушку потрібно повністю розморозити. Краще робити це в умовах холодильника перші дванадцять годин, а потім, остаточно розморозити при кімнатній температурі.

Після розморожування горбушу потрібно промити за допомогою струменя холодної води і повністю очистити від луски. Чистять рибу гострою частиною ножа, рухаючись від хвоста горбуши до голови. Якщо ви плануєте надалі знімати шкірку з риби, то етап чистки луски можна пропустити.

філе горбуші

Якщо риба не була випотрошена, потрібно видалити всі нутрощі. Це потрібно робити гострим ножем, попередньо розрізавши черевце. Якщо в горбуші є ікра, потрібно акуратно її відокремити від нутрощів. Потім цей делікатес можна засолити.

Тепер беремося до філювання горбуші. Чисту рибу кладемо на велику обробну дошку, відрізаємо голову.

філе горбуші

Наступним етапом видаляємо хвіст і плавники. Вирізаючи плавники з черевця, робимо розріз уздовж усієї нижньої частини риби до самого хвоста.

Як відокремити горбушу від кісток

Щоб видалити реброві кістки і відділити цілісне філе, скористаємося невеликим ножиком. Вставляємо його між декількома реберними кістками і самим м’ясним філе біля основи хребта. Пересуваємось ножем від краю до черевця, звільняючи ребра. Вістря ножа має бути направлено в сторону хребта, щоб не пошкодити і не надрізати реберні кістки.

Як відокремити горбушу від кісток

Звільняємо хвостову частину риби від кісток.

філе горбуші

Від’єднуємо філе з хребта і розкриваємо тушку.

Як обробити горбушу на філе

Вирізаємо пласт вздовж спини і очищаємо філе від кісток з іншого боку горбуші.

Після видалення всіх кісточок, можна зняти шкірку з філе. Для цього потрібно з широкої сторони рибного філе підчепити шкірку і зняти її одним плавним рухом в напрямку хвостової частини риби. Якщо шкірка місцями відходить з м’ясом, підскобліть цю зону ножем.

Як обробити горбушу на філе

Готове рибне філе розрізаємо на порційні шматочки. Тепер воно готове до використання: приготування різних страв, наприклад, для засолювання з маслом.

Як обробити горбушу на філе

Відокремити філе від кісток зовсім не складно. Спробуйте обробити горбушу на філе самостійно, вікористовуючи підказки з мого покрокового майстер-класу з фото.

В кінці, пропонуємо переглянути ще й парочку відео з порадами від фахівців кулінарної справи.

Як швидко обробити лосося і правильно засолити філе – майстер-клас і рецепт Уріеля Штерна.

Як відокремити рибу від кісток та хребта – простий спосіб від ютуб каналу “Готовим Вкусняшки”.