Як правильно заморозити кольорову капусту на зиму в домашніх умовах

Як вибрати кольорову капусту для заморожування

Капуста для заморожування повинна бути свіжою, ніяким чином не пошкоджена та без ознак яких-небудь хвороб. Пожовклі суцвіття, підгнилі, уражені шкідниками не годяться для заморожування.

Як підготувати кольорову капусту для заморожування

Спершу, капусту слід помістити в солону воду (2 ст. л. солі на літр води) на пів години. Завдяки цій маніпуляції, всі комахи, які можливо будуть на суцвіттях, спливуть на поверхню. Після цього, капусту необхідно промити під краном і розділити на суцвіття. Їх розмір не має значення, все залежить від власних уподобань.

Капусту можна заморозити двома способами:

  • 1 спосіб: капусту, після розділення на суцвіття треба розікласти порціями в пакетики й відправити в морозилку.

Як правильно заморозити кольорову капусти на зиму в домашніх умовах

  • 2 спосіб: капустяні суцвіття потрібно пробланшувати в киплячій воді протягом 2 хвилин, а потім занурити в крижану воду й обсушити.

Як правильно заморозити кольорову капусти на зиму в домашніх умовах

Розфасувати по пакетах або лотках і поставити зберігатися в морозилку.

Відео від Жанни Решетітської дає можливість ознайомитися ще з деякими тонкощами заморожування цвітної капусти на зимний період.

Цвітна капуста, в замороженому вигляді, може бути придатною до вживання протягом 6-8 місяців, за умови, що температура буде -18 °C.

Як правильно розморозити кольорову капусту

У більшості випадків, розморожувати цвітну капусту перед приготуванням не потрібно. Але якщо для якихось страв цей процес необхідний, то, для цього, її треба лише вийняти з морозилки та помістити в холодильник або просто залишити на кухні. Не варто повторно заморожувати овоч, інакше він втратить більшість корисних речовин.

Процес заморожування капусти забирає дуже мало часу, тому варто запастися таким цінним овочем на зиму, щоби потім насолоджуватись шматочком теплої щедрої пори.