Як правильно заморозити і розморозити тісто

Від того, наскільки правильно ви заморожуєте та розморожуєте тісто залежить, як швидко приготується випічка та наскільки смачною вона буде. Тому зараз ми розкажемо про правильне заморожування та розморожування тіста.  Цей спосіб може використовуватись для різних видів тіста: дріжджового листкового, здобного, бездріжджового, будь-якого пряничного або пісочного.

Отже, для прикладу візьмемо листкове бездріжджове тісто . Спочатку треба взяти лист пергаменту, викласти на нього тісто, потім накрити ще одним листом та акуратно, не притискаючи, розкачати качалкою до потрібної ширини. Товщина повинна бути 1 сантиметр.

Розкачуємо тісто

Якщо у вас лишилося багато зайвого паперу, який виступав за краї тіста – обріжте його, аби він не деформував заготовку.

Відрізаємо пергамент для скручування тесту

Далі прямо в пергаменті скрутіть тісто в рулет, покладіть в морозилку та ввімкніть максимально низьку температуру. Найкраще, щоб це було -25 градусів за Цельсієм – шокова заморозка. Якщо режим заморозки не змінюється – просто покладіть тісто в морозилку.

звертаємо тісто

Перед тим як готувати щось з замороженого тіста – перекладіть його на годину в основне відділення холодильника. Якщо будете розморожувати тісто при кімнатній температурі – воно втратить текстуру.

При правильному розморожуванні, тісто збереже текстуру, як на зображенні.

Тісто в розрізі

Після того, як тісто розморозиться, можете знімати з нього пергамент та починати працювати.

Як правильно заморозити і розморозити тісто

Тепер ви знаєте, як можна правильно заморозити тісто, аби воно легко розморожувалося, не втрачало текстури та довго зберігалося.