Як маринувати м’ясо дикого зайця в маринаді з кефіру і приготувати рагу з м’яса зайця з квасолею, морквою і цибулею

М’ясо дикого зайця (власне, як і будь-яку дичину) потрібно маринувати перед приготуванням для того, щоб готове м’ясо було м’яким.

Сьогодні я підготувала цікавий покроковий фоторецепт рагу зі спинки зайця та овочів.  Маринад для м’яса я робила з кефіру.

рагу з м'яса зайця з квасолею

Що нам знадобиться:

  • зайчатина (спинка) – 400 г;
  • нежирний кефір – 200 мл;
  • морква – 100 г;
  • цибуля – 100 г;
  • квасоля – 300 г;
  • сіль – 0,5 ч.л;
  • карі – 0,5 ч.л

Зміст

Як замаринувати м’ясо зайця в кефірі

Заячу спинку ретельно промиваємо й нарізаємо невеликими шматочками.

Спершу розрізаємо спинку навпіл вздовж хребта, а потім розрізаємо кожну частину на три однакові шматочки. Отримуємо 6 шматочків м’яса. Заливаємо їх кефіром і ставимо маринуватися на годину.

рагу з м'яса зайця з квасолею

За цей час ми маємо підготувати овочі.

рагу з м'яса зайця з квасолею

Заливаємо квасолю холодною водою й залишаємо її для набухання.

Очищені моркву та цибулю потрібно нарізати. Цибулю – півкільцями, а моркву – довгими, тонкими брусочками.

Як приготувати рагу

Зливаємо кефір і ретельно промиваємо м’ясо холодною водою і сушимо за допомогою паперового рушника. Далі м’ясо потрібно посипати карі та посолити.

Обсмажуємо зайчатину на розігрітій соняшниковій олії у гусятниці до появи золотавої скоринки.

рагу з м'яса зайця з квасолею

Додаємо до м’яса моркву та цибулю й обсмажуємо усе разом, постійно помішуючи.

рагу з м'яса зайця з квасолею

Додаємо квасолю й заливаємо рагу окропом так, щоб він повністю покрив м’ясо та овочі.

рагу з м'яса зайця з квасолею

Готується рагу годину-півтори на малому вогні із закритою кришкою.

рагу з м'яса зайця з квасолею

За необхідності, воду у рагу можна доливати.

рагу з м'яса зайця з квасолею

Ось така ситна страва у нас вийшла.  А завдяки вдалому маринаду й довгому, правильному тушкуванню, м’ясо дикого зайця стало надзвичайно м’яким та ніжним.