Як готувати та варити заморожені голубці про запас

Зазвичай, голубці готують і відразу ж варять. Але є господині, які, маючи вільний час, витрачають його для того, щоб “опрацювати” великий об’єм продуктів і, потім, мати можливість пригостити рідних смачною стравою всього за 30 хвилин. Такий простий рецепт неодмінно стане в пригоді тим, хто вирішить запастись замороженими голубцями, тобто наготувати їх про запас. Покрокові фото та детальний опис кожного з етапів допоможуть у цій смачній справі.

Як готувати заморожені голубці

Складники:

  • качан білокачанної капусти;
  • м’ясо або готовий фарш;
  • цибуля;
  • круглозернистий рис.

Коли всі продукти підготовлені, можна приступати до їх оброблювання.

Як приготувати капусту для голубців

Спершу, необхідно в кожної капустини вирізати серединку (як на фото).

Як приготувати заморожені голубці про запас

Помістити кожну в глибокі каструлі, залити окропом і залишити в такому вигляді остигати.

Як приготувати заморожені голубці про запас

Доки листя капусти стають м’якими, слід зайнятися підготовкою м’ясного фаршу (можна взяти й магазинний).

Як зробити фарш для голубців

М’ясо для фаршу може бути яким завгодно, все залежить від власних уподобань.

Фарш для голубців

Круглозернистий рис необхідно зварити до напівготового стану. Цибулю почистити й дуже дрібно нарізати. Все це додати до м’яса.

Фарш для голубців

Поперчивши та посоливши рисово-м’ясний фарш, його необхідно старанно перемішати.

Як робити голубці з капусти

Капустяні качани потрібно розділити на листя. Всі пошкоджені та товсті ділянки з листочків необхідно видалити.

Як приготувати заморожені голубці про запас

Потім, у кожен капустяний лист слід загорнути фарш із м’яса та рису.

Як приготувати заморожені голубці про запас

Голубці потрібно помістити в контейнери або просто в поліетиленові пакети одним шаром. Таким чином, перед приготуванням їх легше буде розділити. Готові напівфабрикати треба відправити в морозилку.

Як приготувати заморожені голубці про запас

Як варити заморожені голубці

Перед приготуванням, заготівлю голубців розморожувати не потрібно. Достатньо буде лише викласти їх у каструлю в замороженому стані й залити киплячим соусом.

Як приготувати заморожені голубці про запас

Томатний соус для голубців можна зробити, розвівши у воді томат-пасту або томатний сік. Але його можна також заготовити на потім. У цьому випадку, необхідно взяти помиті м’ясисті помідори, болгарський перець і дрібно нарізану зелень та перебити все блендером. Потім, необхідно лише розфасувати суміш по контейнерах або пакетах для заморожування. Розморожувати соус можна прямо на плиті в невеликій посудині.

Такий простий спосіб заморожування голубців про запас, дозволить один раз потрудившись, пізніше, будь-коли (навіть, якщо немає вільного часу) просто й швидко подати до столу смачну страву для рідних і гостей.