Зазвичай, голубці готують і відразу ж варять. Але є господині, які, маючи вільний час, витрачають його для того, щоб “опрацювати” великий об’єм продуктів і, потім, мати можливість пригостити рідних смачною стравою всього за 30 хвилин. Такий простий рецепт неодмінно стане в пригоді тим, хто вирішить запастись замороженими голубцями, тобто наготувати їх про запас. Покрокові фото та детальний опис кожного з етапів допоможуть у цій смачній справі.
Інгредієнти: Білокачанна капуста, Болгарський перець, Зелень, М'ясо, Перець чорний мелений, Помідори, Рис, Сіль, Фарш м'ясний, Цибуля
Зміст
Як готувати заморожені голубці
Складники:
- качан білокачанної капусти;
- м’ясо або готовий фарш;
- цибуля;
- круглозернистий рис.
Коли всі продукти підготовлені, можна приступати до їх оброблювання.
Як приготувати капусту для голубців
Спершу, необхідно в кожної капустини вирізати серединку (як на фото).
Помістити кожну в глибокі каструлі, залити окропом і залишити в такому вигляді остигати.
Доки листя капусти стають м’якими, слід зайнятися підготовкою м’ясного фаршу (можна взяти й магазинний).
Як зробити фарш для голубців
М’ясо для фаршу може бути яким завгодно, все залежить від власних уподобань.
Круглозернистий рис необхідно зварити до напівготового стану. Цибулю почистити й дуже дрібно нарізати. Все це додати до м’яса.
Поперчивши та посоливши рисово-м’ясний фарш, його необхідно старанно перемішати.
Як робити голубці з капусти
Капустяні качани потрібно розділити на листя. Всі пошкоджені та товсті ділянки з листочків необхідно видалити.
Потім, у кожен капустяний лист слід загорнути фарш із м’яса та рису.
Голубці потрібно помістити в контейнери або просто в поліетиленові пакети одним шаром. Таким чином, перед приготуванням їх легше буде розділити. Готові напівфабрикати треба відправити в морозилку.
Як варити заморожені голубці
Перед приготуванням, заготівлю голубців розморожувати не потрібно. Достатньо буде лише викласти їх у каструлю в замороженому стані й залити киплячим соусом.
Томатний соус для голубців можна зробити, розвівши у воді томат-пасту або томатний сік. Але його можна також заготовити на потім. У цьому випадку, необхідно взяти помиті м’ясисті помідори, болгарський перець і дрібно нарізану зелень та перебити все блендером. Потім, необхідно лише розфасувати суміш по контейнерах або пакетах для заморожування. Розморожувати соус можна прямо на плиті в невеликій посудині.
Такий простий спосіб заморожування голубців про запас, дозволить один раз потрудившись, пізніше, будь-коли (навіть, якщо немає вільного часу) просто й швидко подати до столу смачну страву для рідних і гостей.