А ви знали, що яйце пашот з вдало підібраним гарніром може перетворитися на справжній кулінарний шедевр? Я пропоную поєднати яйце пашот зі смаженою картоплею та тушкованою у вині бараниною. Ця страва готується досить просто. А результат вражає своїм смаком та вишуканістю. Я підготувала покроковий рецепт з фото, який допоможе вам у приготуванні.
Інгредієнти: Баранина, Вершкове масло, Зелень петрушки, Карі, Картопля, Коріандр мелений, Перець чорний мелений, Розмарин, Рослинна олія, Сіль, Цибуля ріпчаста, Цукор, Червоне сухе вино, Яйце
З розрахунку на 4 порції беремо:
- Яйця пашот – 4 шт;
- Баранина (найкраще підійде вирізка) – 460 г;
- 1 велика цибулина;
- Цукор – 1 ч.л.;
- Сухе червоне вино – 50 мл;
- Червоний винний оцет 6% – 2 ст.л.;
- Карі – ¼ ч.л.;
- Мелений коріандр з чорним перцем – ¼ ч.л.;
- Сіль – буквально пара дрібок;
- Картопля (велика) – 4 шт;
- Сухий розмарин – пів чайної ложки;
- Куркума – дрібка;
- Подрібнена свіжа петрушка – 4 ст. л.;
- Рослинна олія та вершкове масло.
Як приготувати тушковану баранину у вині
Шаткуємо цибулю і обсмажуємо на олії та вершковому маслі. Цибуля повинна стати практично прозора. Додаємо цукор, щоб карамелізувати цибулю. Додаємо винний оцет і ретельно перемішуємо.
Баранину потрібно нарізати тонкими, продовгуватими брусочками і додати до цибулі. Протушкуйте пару хвилин. Додаємо карі, коріандр, сіль та перець. Гарненько перемішуємо, додаємо вино і тушкуємо на середньому вогні трохи менше 20 хвилин.
Як смачно приготувати картоплю
Картоплю чистимо і нарізаємо кружечками. Смажимо на великому вогні до золотавої скоринки. Додаємо куркуму, розмарин та сіль. Помішуючи зменшуємо вогонь і доводимо до готовності. Картопля та баранина приготуються одночасно, тому починаємо готувати яйця пашот.
Збираємо блюдо
Четверту частину смаженої картоплі кладемо у центр тарілки. Зверху рівномірно розподіляємо ¼ баранини. Баранину трохи розрівнюємо, тому що зверху буде яйце.
Викладаємо яйце пашот на нашу страву, посипаємо столовою ложкою подрібненої петрушки і подаємо, доки страва не охолола. Решта порцій готуються аналогічно.
Обов’язково розріжте яйце, щоб жовток витік і покрив картоплю та м’ясо.
Наш кулінарний шедевр готовий! За бажанням можна додати свіжі або ж мариновані овочі.
Я сподіваюся, що мій рецепт яєць пашот з картоплею і тушкованою у вині бараниною не лише вам сподобається, а й надихне на створення рецептів з власними, не менш цікавими гарнірами. Смачного!