Яйця пашот на гарнірі з картоплі і тушкованої баранини

А ви знали, що яйце пашот з вдало підібраним гарніром може перетворитися на справжній кулінарний шедевр? Я пропоную поєднати яйце пашот зі смаженою картоплею та тушкованою у вині бараниною.  Ця страва готується досить просто.  А результат вражає своїм смаком та вишуканістю.  Я підготувала покроковий рецепт з фото, який допоможе вам у приготуванні.

З розрахунку на 4 порції беремо:

  • Яйця пашот – 4 шт;
  • Баранина (найкраще підійде вирізка) – 460 г;
  • 1 велика цибулина;
  • Цукор – 1 ч.л.;
  • Сухе червоне вино – 50 мл;
  • Червоний винний оцет 6% – 2 ст.л.;
  • Карі – ¼ ч.л.;
  • Мелений коріандр з чорним перцем – ¼ ч.л.;
  • Сіль – буквально пара дрібок;
  • Картопля (велика) – 4 шт;
  • Сухий розмарин – пів чайної ложки;
  • Куркума – дрібка;
  • Подрібнена свіжа петрушка – 4 ст. л.;
  • Рослинна олія та вершкове масло.

Як приготувати тушковану баранину у вині

Шаткуємо цибулю і обсмажуємо на олії та вершковому маслі.  Цибуля повинна стати практично прозора. Додаємо цукор, щоб карамелізувати цибулю.  Додаємо винний оцет і ретельно перемішуємо.

Баранину потрібно нарізати тонкими, продовгуватими брусочками і додати до цибулі.  Протушкуйте пару хвилин.  Додаємо карі, коріандр, сіль та перець.  Гарненько перемішуємо, додаємо вино і тушкуємо на середньому вогні трохи менше 20 хвилин.

Яйця пашот на гарнір з картоплі і тушкованою баранини

Як смачно приготувати картоплю

Картоплю чистимо і нарізаємо кружечками.  Смажимо на великому вогні до золотавої скоринки.  Додаємо куркуму, розмарин та сіль.  Помішуючи зменшуємо вогонь і доводимо до готовності.  Картопля та баранина приготуються одночасно, тому починаємо  готувати яйця пашот.

Яйця пашот на гарнір з картоплі і тушкованою баранини

Збираємо блюдо

Четверту частину смаженої картоплі кладемо у центр тарілки.  Зверху рівномірно розподіляємо ¼ баранини.  Баранину трохи розрівнюємо, тому що зверху буде яйце.

Яйця пашот на гарнір з картоплі і тушкованою баранини

Викладаємо яйце пашот на нашу страву, посипаємо столовою ложкою подрібненої петрушки і подаємо, доки страва не охолола.  Решта порцій готуються аналогічно.

Яйця пашот на гарнір з картоплі і тушкованою баранини

Обов’язково розріжте яйце, щоб жовток витік і покрив картоплю та м’ясо.

Яйця пашот на гарнір з картоплі і тушкованою баранини

Наш кулінарний шедевр готовий!  За бажанням можна додати свіжі або ж мариновані овочі.

Я сподіваюся, що мій рецепт яєць пашот з картоплею і тушкованою у вині бараниною не лише вам сподобається, а й надихне на створення рецептів з власними, не менш цікавими гарнірами.  Смачного!