Шарлотка з яблуками, або яблучна шарлотка. Переконана, багато людей дуже люблять цей смачний яблучний пиріг. Та й готується він досить просто. І сьогодні я радо поділюся рецептом, за яким постійно готую цей пиріг. Спробуйте й ви!
Інгредієнти: Борошно, Оцет, Сода, Цукор, Яйце
Як приготувати яблучний пиріг Шарлотка
Беремо три помиті яблука, чистимо і видаляємо серцевини. Мова йде про яблука середнього розміру. Нарізаємо їх тоненькими скибочками. Посипте яблучні скибки лимонною кислотою та корицею, щоб вони не потемніли, поки ми будемо готувати тісто.
Тісто ж для Шарлотки готується надзвичайно швидко та легко. Пояснюю крок за кроком.
Для тіста беремо:
- яйця – 3 шт.;
- цукор – 1 склянка;
- борошно – 1 склянка;
- сода – 1 чайна ложка;
- оцет.
У глибоку тарілку розбиваємо яйця. Жовтки від білків відділяти не потрібно.
Додаємо склянку цукру.
Збиваємо міксером до утворення густої піни. Об’єм має збільшитися у два-три рази.
Додаємо склянку борошна. Борошно слід додавати поступово, просіюючи через сито. Сильно вимішувати тісто не потрібно, щоб воно не збилося та не осіло, а залишилося легким та пухким.
Додаємо погашену оцтом соду, нарізані яблука й обережно перемішуємо.
Викладаємо все в форму для випічки. Бажано вистелити форму пергаментним папером, але можна й просто присипати борошном чи змастити маслом. Тісто обережно розрівнюємо, намагаючись сильно не притискати.
Розігріваємо духовку до 250 градусів і ставимо наш швидкий та смачний пиріг випікатися на 30-40 хвилин.
ВАЖЛИВО: перші 30 хвилин відчиняти духовку не можна, інакше Шарлотка не підросте і залишиться манюнею. 🙂
Ось це й увесь рецепт Шарлотки. Просто, швидко та смачно! Викладаємо яблучний пиріг на тарілку, посипаємо цукровою пудрою і чекаємо поки він охолоне. А ви тим часом заварюйте запашний чай та кличте до столу рідних! Смакуйте із задоволенням!
Якщо вас цікавлять деталі приготування цього пирога, або щось незрозуміло, радимо переглянути відео рецепт від domovodstvoby.