Нещодавно я готувала шарлотку в мультиварці і вирішила трохи змінити традиційний рецепт цього десерту. У свій варіант приготування яблучного пирога я додала свіжий корінь імбиру і трохи кориці. Випічка вийшла ароматна і дуже смачна. Покроково відзняла етапи приготування. Спробуєте приготувати?
Інгредієнти: Борошно, Вершкове масло, Кориця, Корінь імбиру, Цукор, Цукрова пудра, Яблука, Яйце
Інгредієнти:
- яйця – 5 шт .;
- цукровий пісок – 200 гр;
- борошно – 170 гр;
- кориця – 1 паличка;
- імбир – 20 гр;
- масло вершкове – 15 гр;
- яблука – 2 шт .;
- цукрова пудра – 20 гр.
Як приготувати пиріг-шарлотку в мультиварці з корицею і імбиром
Для початку, нам потрібно очищений від шкірки імбир нарізати дуже дрібними кубиками.
Паличку кориці необхідно подрібнити на кавомолці.
Яблука для нашої шарлотки можна не очищати. Просто видаляємо з плодів серединки з насінням і нарізаємо їх красивими тоненькими шматочками. Щоб яблучні дольки не потемніли, поки ми будемо займатися тістом, їх можна збризнути лимонним соком.
Потім, нам потрібно приготувати бісквітне тісто для шарлотки. Для цього я в блендері спочатку збила яйця. Потім, продовжуючи збивати, додала цукор. Коли цукор розчинився можна додавати в тісто борошно, бажано не припиняючи збивання. У готове тісто потрібно додати нарізаний імбир.
Мультиварочну чашу необхідно добре змастити вершковим маслом.
У змащену чашу виливаємо тісто і зверху розкладаємо яблучні дольки. Перед випічкою, посипаємо яблучний пиріг свіжо змеленого корицею.
Далі, печеться наша смачна шарлотка в мультиварці в режимі «випічка» 35-40 хвилин. Якщо такого режиму немає, можна пекти в режимі «мультиповар». Час залишаємо без зміни, а температуру потрібно виставити 180 градусів.
Готову шарлотку з яблук з ароматними спеціями я виклала на блюдо, дала їй трохи охолонути і, потім, присипала цукровою пудрою.
Нарізаємо на шматочки і їмо з молочком або компотом.