Вишневий торт з маскарпоне - дворівневий муссовий торт на день Закоханих чи на день народження

Вишневий торт з маскарпоне – дворівневий муссовий торт на день Закоханих чи на день народження

Не простий у приготуванні, але дуже красивий та смачний бісквітний торт з мусовим кремом я сьогодні приготувала. Дворівневий бісквітний муссовий вишневий торт з маскарпоне вийшов дуже ніжний. Кислинка вишень, дуже пікантно відтіняє смак шоколадно-вершкового мусу. Цей дует виявився просто ідеальним. Коли готуєте мус і збираєте яруси торта, намагайтесь заздалегідь провести всю підготовчу роботу, бо готовий мус може почати схоплюватися дуже швидко. Верхній ярус торта зроблено у вигляді серця. Таке оформлення торту  підійде як на весілля, так і на день Валентина чи на день народження. Зібрати і прикрасити свій дворівневий муссовий вишневий торт вам допоможе мій детальний і покроково оформлений рецепт з фото

Нам знадобиться:

Для мусу:

  • 160 грам білого шоколаду;
  • 100 мл молока 4,6%;
  • 800 мл вершків 33%;
  • 120 грам цукрової пудри;
  • 9 грам желатину + 60 мл води.

Як приготувати вишневий торт з мусовим кремом

Насамперед я замочую желатин і готую коржі «Молочна дівчинка» і «Червоний оксамит». Покрокові рецепти всіх складових частин десерту знайдете за посиланнями в інгредієнтах.

Як зробити торт у формі серця

З коржів молочної дівчинки я вирізала форму серця.  Це буде невеликий торт для другого ярусу.

Бісквітний вишневий торт з маскарпоне

Покриваємо один корж вершково-карамельним кремом. Викладаємо зверху ківі і персик. Знову трохи крему і закриваємо “серце” другим коржем. Цю заготовку торта поки прибираємо в холодильник.

Бісквітний вишневий торт з маскарпоне

Як зібрати основу торта

Повністю остиглий бісквіт «Червоний оксамит» ділимо на два коржі.

Бісквітний вишневий торт з маскарпоне

Вишню заливаємо водою і всипаємо цукор. Кип’ятимо півтори-дві хвилини і відкидаємо на друшляк. Вишневий сироп зберігаємо.

Бісквітний вишневий торт з маскарпоне

Обробну дошку покриваємо харчовою плівкою і укладаємо перший корж червоного бісквіту. Надягаємо на корж кільце з кондитерською стрічкою всередині. Просочуємо його вишневим сиропом, потім, покриваємо вершково-карамельним кремом і викладаємо вишню.

Дворівневий муссовий вишневий торт з маскарпоне

На вишню викладаємо ще трохи крему, так, щоб вона опинилась всередині крему. Згори укладаємо другий корж, який так само просочуємо вишневим сиропом. Прибираємо торт у морозилку.

Дворівневий муссовий вишневий торт з маскарпоне

Як зробити шоколадний мус

Підігріваємо молоко до температури не більше 70°С та опускаємо в нього шматочки білого шоколаду. Даємо їм час розтанути.

Дворівневий муссовий вишневий торт з маскарпоне

Потім, розпускаємо набряклий желатин і з’єднуємо його з шоколадною масою. Перекладаємо всю суміш в глибоку ємність з високими бортами.

Дворівневий муссовий вишневий торт з маскарпоне

Поки шоколадна маса охолоджується, дуже швидко збиваємо вершки з цукровою пудрою до середніх піків і змішуємо готові вершки з холодною шоколадною масою. Тут же перекладаємо крем у кондитерський мішок. Дістаємо торт з червоним оксамитовим бісквітом, збільшуємо діаметр кільця на 1,5-2 см і міняємо стрічку на чисту. Заповнюємо простір з боку бортів мусом, а потім, покриваємо ним торт зверху. Розрівнюємо мус і ставимо торт в морозилку на ніч або не менше ніж на 5 годин.

Після цього, прибираємо кільце і стрічку, покриваємо велюровим покриттям з двома краплями жовтого барвника.

Дворівневий муссовий вишневий торт з маскарпоне

Збираємо верхній ярус торта

На дно силіконової форми «серце» кладемо мус до половини рівня і утоплюємо в ньому зібраний торт з коржами «Молочна дівчинка». Верхній корж торта повинен бути в один рівень з формою. З боків торт повинен закривати мус. Тут же прибираємо торт в морозилку на ніч або не менш ніж на 4 години.

Потім, доводимо гляссаж до робочої температури. Невелику частину підфарбовуємо білою фарбою, а основну масу – червоною. Витягуємо заморожений торт у формі серця з форми, встановлюємо його для покриття і покриваємо спочатку червоним гляссажем, а потім, наносимо білий і проводимо спатулой, як би змахуючи білий гляссаж з торта.

Дворівневий муссовий вишневий торт з маскарпоне

Як оформити торт з серцем

Гарячою і мокрою (!) спатулою знімаємо залишки гляссажа знизу торта-серця і встановлюємо його в центр на перший ярус покритого велюром торта.

Дворівневий муссовий вишневий торт з маскарпоне

Обробляємо нижній велюровий ярус кондитерським глітером і по верху наносимо його для прикраси.

Дворівневий муссовий вишневий торт з маскарпоне

Ну і, звичайно ж, ви просто мусите побачити який насправді шикарний вигляд має наш дуже смачний дворівневий мусовий вишневий торт в розрізі.

Дворівневий муссовий вишневий торт з маскарпоне

Пам’ятайте, що розморожувати такий мусовий десерт перед подачею  гостям потрібно в холодильнику близько 4 годин. Якщо ви плануєте свій дворівневий торт з вишнями транспортувати, то робіть це поки десерт ще знаходиться в замороженому стані.