Вишневий пиріг-равлик з дріжджового тіста

Представлений сьогодні дуже смачний вишневий пиріг-равлик з дріжджового тіста стане відмінним варіантом простої і смачної дріжджовий випічки з ягідної начинкою. Він підійде як десерт для будь-якого випадку. Цей закритий пиріг-равлик з вишнею дуже соковитий, м’який і легкий в приготуванні. Подавати його рекомендується охолодженим, щоб вишнева начинка в дріжджовому тесті вже встигла застигнути. Мій покроково оформлений рецепт з фото вам, мої дорогі господині, в допомогу.

Інгредієнти для тіста:

Дріжджовий пиріг-равлик з вишнею

  • молоко – 100 мл;
  • жовток – 1 шт.;
  • вершкове масло – 30 гр;
  • свіжі дріжджі – 15 гр;
  • цукор – 20 гр;
  • борошно – 200 гр;
  • сіль – 1/4 ч.л.

Інгредієнти для начинки:

Дріжджовий пиріг-равлик з вишнею

  • вода – 40 мл;
  • вишня – 400 гр;
  • крохмаль – 1 ст.л.;
  • цукор – 100 гр.

Як спекти вишневий пиріг-равлик з дріжджового тіста

Як завести дріжджове тісто для пирога

Прогріти молоко до сорока градусів, з’єднати з цукром і дріжджами. Залишити на 15 хвилин, щоб дріжджова маса активізувалася.

Дріжджовий пиріг-равлик з вишнею

Додати в масу масло (м’яке та тепле) і жовток.

Дріжджовий пиріг-равлик з вишнею

Всипати борошно з сіллю і замісити пружне тісто.

Дріжджовий пиріг-равлик з вишнею

Готову грудочку тіста, накривши чистим рушничком, залишити в кухні підніматися. Зазвичай для цього потрібно не більше години часу.

Дріжджовий пиріг-равлик з вишнею

Як робити начинку з вишні

Тим часом, варто підготувати начинку. З’єднати очищені від кісточок вишні з цукром і довести до кипіння.

Вишневий пиріг-равлик з дріжджового тіста (без кефіру)

Далі, влити крохмаль, розчинений у воді і згустити джем. Потрібно повністю остудити наш вишневий джем швидкого приготування.

Вишневий пиріг-равлик з дріжджового тіста (без кефіру)

Як зробити вишневий пиріг як равлик

Тісто, що підійшло розкачати в пласт і розділити на дві частини.

Вишневий пиріг-равлик з дріжджового тіста (без кефіру)

Поверх кожного шматочка викласти смужки джему. Слідкуйте, щоб він не потрапив на краї тіста.

Вишневий пиріг-равлик з дріжджового тіста (без кефіру)

Загорнути тісто в рулети і міцно зліпити краї.

Вишневий пиріг-равлик з дріжджового тіста (без кефіру)

Рулети викласти у вигляді равлика в форму, застелену пергаментом. Відправити заповнену форму в духову шафу і пекти до рум’яної скоринки. Температуру в духовці заздалегідь довести до 180 градусів.

Вишневий пиріг-равлик з дріжджового тіста (без кефіру)

Нашому дуже ароматного закритому дріжджовому пирогу з вишнею варто дати охолонути прямо в формі і тільки після цього вибрати, нарізати та подавати.

Вишневий пиріг-равлик з дріжджового тіста (без кефіру)

Не забудьте заварити смачний чай з лимоном чи зварити духмяне какао.

Вишневий пиріг-равлик з дріжджового тіста (без кефіру)

Ніжний і соковитий вишневий пиріг-равлик з дріжджового тіста добре доповнить будь-яку дружню зустріч. Страва смачна, ароматна і неймовірно вишневе! ?