Овочевий вінегрет – гарна холодна закуска, притаманна не лише українській, а також російській і білоруській кухням. Цей смачний салат з варених овочів налічує безліч рецептів приготування.
Інгредієнти: Буряк, Капуста квашена, Картопля, Квасоля, Морква, Оселедець, Сіль, Солоні огірки, Соняшникова олія, Цибуля
Кухня: Українська кухня
Сьогодні я поділюся одним з них. Буду готувати смачний і оригінальний вінегрет з оселедцем, капустою і квасолею. Такий салат буде просто знахідкою в дні, коли настає час посту. Як правильно закладати овочі в вінегрет і всі нюанси рецепта ви можете простежити за моїми фото з покроково зробленими коментарями.
Інгредієнти для пісного вінегрету:
- 200 гр – буряка;
- 150 гр – моркви;
- 200 гр – картоплі;
- 50 гр – квасолі;
- 200 гр – капусти квашеної;
- 200 гр – огірків солоних;
- 1 шт. – цибулина невелика;
- філе оселедця;
- сіль;
- олія соняшникова нерафінована.
Як приготувати вінегрет з оселедцем, капустою і квасолею
Насамперед потрібно підготувати овочі. Це можна зробити двома способами: просто відварити в воді буряк, картоплю і моркву або запекти овочі в духовці у фользі. При запіканні збережеться більше вітамінів, та й смак овочів буде багатшим. Так що за вами вибір способу теплової обробки овочів. Квасолю, також, слід заздалегідь відварити і остудити.
Тепер, нам потрібно нарізати і акуратно перемішати всі компоненти салату. В миску для салату нарізаємо невеликими кубиками картоплю і моркву.
Додаємо в вінегрет відварену квасолю і порізані солоні огірки. Хочу зауважити, що для цього вінегрету слід брати бочкові солоні огірочки. Мариновані тут зовсім не підходять.
Щоб в вінегреті овочі не забарвилися в буряковий колір, використовуйте невелику хитрість: поріжте буряк кубиками і полийте його трохи рослинною олією. І тільки тоді відправляйте буряк до інших овочів в салатницю.
Викладаємо до овочів підготовлений буряк, квашену капусту і дрібно порізану цибулю. Приготування вінегрету на даному етапі виглядає як на фото.
Овочевий вінегрет буде особливо смачним, якщо його заправити смачною нерафінованою соняшниковою олією, що пахне насінням. Перемішуємо салат, пробуємо на сіль.
Родзинкою цього вінегрету є подача його з шматочками філе солоного оселедця. Оселедець відмінно поєднується з вареним буряком. З давніх-давен вінегрет подавали з оселедцем, як холодну закуску.
Розкладаємо незвичайний вінегрет в порційні салатниці і зверху викладаємо шматочки слабосоленого оселедця. Присипаємо зеленою цибулькою, оселедець трохи скроплюємо пахучою олією і нашу смачну холодну закуску подаємо на стіл.
Пригощаємося! Всім смачного! ?