Вінегрет з оселедцем, капустою і квасолею - смачний овочевий салат

Вінегрет з оселедцем, капустою і квасолею – смачний овочевий салат

Овочевий вінегрет – гарна холодна закуска, притаманна не лише українській, а також російській і білоруській кухням. Цей смачний салат з варених овочів налічує безліч рецептів приготування.

Сьогодні я поділюся одним з них. Буду готувати смачний і оригінальний вінегрет з оселедцем, капустою і квасолею. Такий салат буде просто знахідкою в дні, коли настає час посту. Як правильно закладати овочі в вінегрет і всі нюанси рецепта ви можете простежити за моїми фото з покроково зробленими коментарями.

Інгредієнти для пісного  вінегрету:

  • 200 гр – буряка;
  • 150 гр – моркви;
  • 200 гр – картоплі;
  • 50 гр – квасолі;
  • 200 гр – капусти квашеної;
  • 200 гр – огірків солоних;
  • 1 шт. – цибулина невелика;
  • філе оселедця;
  • сіль;
  • олія соняшникова нерафінована.

Вінегрет з квасолею

Як приготувати вінегрет з оселедцем, капустою і квасолею

Насамперед потрібно підготувати овочі. Це можна зробити двома способами: просто відварити в воді буряк, картоплю і моркву або запекти овочі в духовці у фользі. При запіканні збережеться більше вітамінів, та й смак овочів буде багатшим. Так що за вами вибір способу теплової обробки овочів. Квасолю, також, слід заздалегідь відварити  і остудити.

Тепер, нам потрібно нарізати і акуратно перемішати всі компоненти салату. В миску для салату нарізаємо невеликими кубиками картоплю і моркву.

Вінегрет з квасолею

Додаємо в вінегрет відварену квасолю і порізані солоні огірки. Хочу зауважити, що для цього вінегрету слід брати бочкові солоні огірочки. Мариновані тут зовсім не підходять.

Вінегрет з квасолею

Щоб в вінегреті овочі не забарвилися в буряковий колір, використовуйте невелику хитрість: поріжте буряк кубиками і полийте його трохи рослинною олією. І тільки тоді відправляйте буряк до інших овочів в салатницю.

Вінегрет з квасолею

Викладаємо до овочів підготовлений буряк, квашену капусту і дрібно порізану цибулю. Приготування вінегрету на даному етапі виглядає як на фото.

Вінегрет з квасолею

Овочевий вінегрет буде особливо смачним, якщо його заправити смачною нерафінованою соняшниковою олією, що пахне насінням. Перемішуємо салат, пробуємо на сіль.

Вінегрет з квасолею

Родзинкою цього вінегрету є подача його з шматочками філе солоного оселедця. Оселедець відмінно поєднується з вареним буряком. З давніх-давен вінегрет подавали з оселедцем, як холодну закуску.

Вінегрет з квасолею

Розкладаємо незвичайний вінегрет в порційні салатниці і зверху викладаємо шматочки слабосоленого оселедця. Присипаємо зеленою цибулькою, оселедець трохи скроплюємо пахучою олією і нашу смачну холодну закуску подаємо на стіл.

Пригощаємося! Всім смачного! ?