Таку салатну страву як вінегрет можна, без частки сумніву, назвати класикою кухарської справи. Традиційними інгредієнтами домашнього вінегрету є коренеплоди, а саме, картопелька, морква і буряк. Дані компоненти в класичному варіанті доповнюються або солоними огірочками, або квашеною капустою, або і тим, і тим. Часто додають і консервований горошок або квасолю. У нашому рецепті ми вирішили класичний склад вінегрету змінити: готуємо без огірків, без квасолі, але урізноманітнимо нарізкою з зелених оливок. Такий оригінальний вінегрет з оливками виходить не звичайний і дуже смачний, з цікавим пікантним смаком.
Інгредієнти: Буряк, Капуста квашена, Картопля, Морква, Оливки, Рослинна олія, Сіль, Цибуля
Складові:
- буряк варений – 1 шт.;
- морква варена – 1-2 шт.;
- відварена картопля – 2 шт.;
- квашена капуста – 150 гр;
- цибуля-ріпка – 1 шт.;
- оливки (без кісточок, зелені) – 50 гр;
- олія рослинна – за смаком;
- сіль – за бажанням.
Як приготувати вінегрет з оливками
Коренеплоди для домашнього вінегрету заздалегідь відварюємо прямо в шкірці, спочатку промивши добре їх від забруднень. Після варіння інгредієнти остудити, очистити. Після цього можна приступати до нарізки.
Плоди картоплі і моркву нарізаємо кубиками.
Аналогічним же чином подрібнюємо і буряк.
Цибулю нарізаємо в формі півкілець. Капусту, якщо в цьому є необхідність, промиваємо. Викладаємо інгредієнти в миску до нарізки з коренеплодів.
Оливки (у нас вони, природно, без кісточок) нарізаємо кільцями, поміщаємо в миску.
Для заправки домашнього вінегрету з оливками беремо улюблену рослинну олію.
Перемішуємо і, в разі потреби, солимо.
Подаємо вінегрет з оливками на стіл в охолодженим!
Пригощаємося на здоров’я! 🙂