Для великої сім’ї, де діти весь час просять солодкого, а куплена випічка не викликає довіри, дуже правильно готувати самостійно. Якраз на такий випадок існує рецепт пісочного пирога. Гарний і смачний відкритий яблучний пиріг з пісочного тіста можна пекти щоденно, тому що він складається з доступних компонентів. Покроковий рецепт з фото стане хорошою підказкою під час приготування.
Інгредієнти: Кориця, Панірувальні сухарі, Цедра апельсина, Цукор, Яблука
Складники для пісочного тіста:
- 750 грамів борошна;
- 1 стакан сметани;
- 200 грамів цукрового піску;
- 250 грамів смальцю;
- 3-4 курячі яйця;
- пів ч. л. соди;
- пів ч. л. лимонної кислоти;
- ванілін.
Складники для начинки:
- кілограм яблук;
- 100 грамів цукрового піску;
- 2-3 ст. л. сухарів;
- кориця;
- цедра з 1 апельсина.
Як спекти яблучний пиріг з пісочного тіста
Спочатку потрібно зробити пісочне тісто для пирога з яблуками. Для цього, смалець треба перетерти з просіяною мукою, содою та лимонною кислотою.
Потім, старанно розтерти з цукровим піском і ваніліном жовтки.
Розтерті жовтки й сметану додати до борошна з жиром. Замісити м’яке еластичне тісто й відправити його на 60 хвилин в холодильник.
2/3 тіста необхідно розкачати та розмістити на змащеній жиром формі для випічки й поколоти виделкою. Зверху посипати сухарями або крохмалем.
Білки слід збити в густу піну й вилити їх на тісто, а зверху розмістити чищені й нарізані яблука.
Якщо яблука соковитих сортів, то їх зверху треба посипати сухарями або крохмалем, а ще цедрою апельсина та корицею.
Покрити пиріг, вірніше, яблука необхідно сіточкою з тіста (як на фото).
Випікатися відкритий яблучний пиріг повинен в розігрітій духовці протягом 45 хвилин при 200 °С.
Звичайно ж, якщо сім’я складається лише з кількох членів, то такий великий яблучний пиріг з пісочного тіста буде важко здолати. Але він може стати чудовою нагодою, щоб покликати гостей.