Відкритий яблучний пиріг з пісочного тіста

Для великої сім’ї, де діти весь час просять солодкого, а куплена випічка не викликає довіри, дуже правильно готувати самостійно. Якраз на такий випадок існує рецепт пісочного пирога. Гарний і смачний відкритий яблучний пиріг з пісочного тіста можна пекти щоденно, тому що він складається з доступних компонентів. Покроковий рецепт з фото стане хорошою підказкою під час приготування.

Складники для пісочного тіста:

  • 750 грамів борошна;
  • 1 стакан сметани;
  • 200 грамів цукрового піску;
  • 250 грамів смальцю;
  • 3-4 курячі яйця;
  • пів ч. л. соди;
  • пів ч. л. лимонної кислоти;
  • ванілін.

Складники для начинки:

  • кілограм яблук;
  • 100 грамів цукрового піску;
  • 2-3 ст. л. сухарів;
  • кориця;
  • цедра з 1 апельсина.

Як спекти яблучний пиріг з пісочного тіста

Спочатку потрібно зробити пісочне тісто для пирога з яблуками. Для цього, смалець треба перетерти з просіяною мукою, содою та лимонною кислотою.

яблучний пиріг з пісочного тіста

Потім, старанно розтерти з цукровим піском і ваніліном жовтки.

яблучний пиріг з пісочного тіста

Розтерті жовтки й сметану додати до борошна з жиром. Замісити м’яке еластичне тісто й відправити його на 60 хвилин в холодильник.

яблучний пиріг з пісочного тіста

2/3 тіста необхідно розкачати та розмістити на змащеній жиром формі для випічки й поколоти виделкою. Зверху посипати сухарями або крохмалем.

Білки слід збити в густу піну й вилити їх на тісто, а зверху розмістити чищені й нарізані яблука.

яблучний пиріг з пісочного тіста

Якщо яблука соковитих сортів, то їх зверху треба посипати сухарями або крохмалем, а ще цедрою апельсина та корицею.

Покрити пиріг, вірніше, яблука необхідно сіточкою з тіста (як на фото).

яблучний пиріг з пісочного тіста

Випікатися відкритий яблучний пиріг повинен в розігрітій духовці  протягом 45 хвилин при 200 °С.

яблучний пиріг з пісочного тіста

Звичайно ж, якщо сім’я складається лише з кількох членів, то такий великий яблучний пиріг з пісочного тіста буде важко здолати. Але він може стати чудовою нагодою, щоб покликати гостей.