Відкритий пиріг з вишнями – це цікава солодка випічка, яка обов’язково сподобається вашій родині. Пропонуємо простий рецепт приготування такої страви.
Інгредієнти: Вишня, Дріжджове тісто, Крохмаль, Соняшникова олія, Цукор, Цукрова пудра, Яйце
Кухня: Російська кухня
А ще розкажемо, як зробити його не тільки неймовірно смачним, а ще і гарним.
Для приготування страви необхідно взяти:
- тісто дріжджове – 500-700 грамів;
- вишня без кісточок – 500 грамів;
- яйце – 1 штука;
- цукор;
- картопляний крохмаль – 1 столова ложка;
- цукрова пудра – 1 столова ложка;
- соняшникова олія.
Як спекти пиріг з вишнею
Щоб приготувати пиріг, пропонуємо використати універсальний рецепт дріжджового тіста, з якого можна робити як солодкі, так і звичайні пиріжки або пироги. Просто якщо ви робите солодке тісто, як в цьому випадку, тоді треба додати пакетик ванільного цукру під час замішування.
Для начинки можна використати як свіжі, так і консервовані вишні. Головне, щоб в них не було кісточок. Консервовані варто відкинути на друшляк, аби стік сік.
Далі тісто треба розділити на дві третини і одну третину. Дві третини будуть використовуватися для приготування низу, а одна третина – для верхньої частини.
Змастіть деко олією та розкатайте тісто прямо на ньому.
Далі посипте тісто крохмалем, або сік не витікав під час випічки. Викладіть вишні і посипте їх цукром.
Зверху вишню також присипте залишками крохмалю.
Далі з тіста треба зробити смужки, аби гарно вкрити ними тісто. Для цього ту частину тіста, яку ви відклали для верху пирога, тонко розкатайте і наріжте за допомогою спеціального приладдя – тісторізки. Заплетіть верх пирога, як на фото, або так, як вам заманеться. Можете прикрасити його трояндою чи бантом. Зверху намажте збовтаним яйцем.
Далі розігрійте духовку до 200 градусів за Цельсієм і випікайте в ній пиріг протягом 60-ти хвилин.
Потім дістаньте пиріг і лишіть його охолоджуватися. Коли він повністю вистигне – посипте пудрою, викладіть на тарілку та поріжте на шматочки.
Такий пиріг точно прийдеться до смаку всім вашим друзям і родині.
То ж готуйте цей десерт і смакуйте разом з друзями.