Відкритий м’ясний пиріг Хризантема – це цікава випічка, яку ніколи не соромно поставити на святковий стіл. Її дуже легко приготувати, вона ситна і ароматна. Тому така страв буде до вподоби вашим гостям. Отже, щоб зробити цей пиріг, треба взяти зовсім небагато простих інгредієнтів, які доступні кожному: шматок м’ясного фаршу, упаковка листкового тіста, 2 цибулини, борошно для підсипки, 1 яйце, 2 ложки сметани чи кефіру, сіль та перець за смаком.
Інгредієнти: Листкове тісто, М'ясний фарш, Ріпчаста цибуля
Як приготувати м’ясний пиріг Хризантема
Дрібно поріжте цибулю, фарш посоліть, додайте прянощі (базилік, коріандр, свіжа зелень петрушки). Щоб фарш став ніжнішим та соковитішим – додайте в нього 2 ложки сметани.
Додайте цибулю, все добре перемішайте та відставте в сторону на декілька хвилин.
Тим часом посипте стіл або дошку борошном та акуратно розгорніть лист тіста, намагаючись зберегти форму.
Розріжте тісто на квадрати спеціальним інструментом або звичайним ножем, попередньо змащеним в олії. До речі, щоб листи були більш рівними, скористайтеся шкільною лінійкою.
На кожен квадрат покладіть порцію фаршу.
Далі загорніть квадрати, як показано на фото.
Візьміть форму, змастіть олією, присипте борошном та викладіть в неї квадратики.
Змастіть зверху яйцем і зразу ж відправте в духовку, якщо тісто прісне. А якщо воно дріжджове – дайте 20 хвилин настоятися, а потім вже випікайте. Пекти пиріг треба 10 хвилин при температурі 220-240 градусів за Цельсієм. Коли він почне ставати рум’яним, необхідно прикрити верх пирога пекарським папером чи фольгою, зменшити температуру до 180-190 градусів за Цельсієм та пекти ще 15-20 хвилин.
Ось і все, ваш дуже гарний, ефектний, ароматний і неймовірно смачний пиріг готовий.
Лишилося порізати випічку на шматки та подати до столу гарячою.
Цей пиріг прекрасно смакує з маринованими овочами і точно буде оцінений гостями найвищим балом.