Віденський пиріг з ожиною – гарний варіантом солодкої випічки нашвидкоруч, який стане в нагоді в кулінарному арсеналі кожної господині. Готова випічка виходить простою, ароматною і неймовірно пишною! Відрізняється цікавим кисло-солодким смаком і ароматом літа. Покроково оформлений рецепт з фото допоможе вам легко і просто спекти дуже смачний віденський ожиновий пиріг.
Інгредієнти: Борошно, Ванільний цукор, Вершкове масло, Ожина, Розпушувач, Сіль, Цукор, Яйця
Складові:
- масло вершкове – 180 гр;
- цукор – 150 гр;
- яйце – 4 шт.;
- ванільний цукор – 1 пачка;
- cіль – 1 щіпка;
- борошно – 200 гр;
- розпушувач – 1 ч.л.;
- ожина – 200 гр.
Як приготувати пиріг з ожиною по-віденськи
Починається приготування, як зазвичай, з підготовки необхідних продуктів, а саме: прогріємо до кімнатної температури яйця і масло. Далі, потрібно збити масло з потрібною кількістю цукру.
Додати в суміш яйця і збити повторно. На цьому етапі потрібно додати ще й ванільний цукор і щіпку солі.
Всипати борошно, заздалегідь змішане з розпушувачем.
Помістити готове тісто в змащену жаротривку форму.
Викласти поверх тіста нарізані навпіл або цілі ожинові ягоди. Трохи втопити їх в тісті та відправити форму в духову шафу на півгодини. Орієнтуватися в готовності пирога стоїть на суху дерев’яну паличку. Температуру при випічці потрібно виставити на 180 градусів.
Готовий заливний пиріг з ожиною слід вийняти з форми і викласти на плоске блюдо. Якщо ваша форма буде роз’ємною, то ви впораєтеся з цим завданням “на раз-два”. Рекомендую дати нашій випічці швидкого приготування повністю охолонути, а потім, віденський ожиновий пиріг можна нарізати і – подавати! При бажанні, можна прикрасити випічку посипкою з цукрової пудри.
Ароматний заливний пиріг з ягодами ожини відмінно доповнить будь-яке чаювання або солодкий стіл. Головні переваги рецепта (крім чудового смаку ?) в тому, що він швидкий в приготуванні, простий і вимагає наявності мінімуму інгредієнтів. Приготування такого заливного пирога по-віденськи займе не більше сорока хвилин!