Зазвичай я готую на закуску різноманітні страви з курячого м’яса, а от пригостити рідних свининою доводиться не так часто. Коли ж напередодні вихідних мені до рук потрапив невеликий свіжий шматок м’яса від кабанчика, я вирішила на вечерю зробити улюблену страву чоловіка – м’які та соковиті відбивні зі свинини в клярі смажені на сковороді.
Ця смачна м’ясна закуска ще зветься у нас битки чи то биточки. Свинячі відбивні у клярі за цим рецептом виходять напрочуд ніжні, соковиті та смачні, тому вирішила оформити свій досвід як рецепт з покроково зробленими фото, що наочною ілюструють кожний крок приготування страви.
Інгредієнти: Борошно пшеничне, Куркума, Оливкова олія, Перець чорний мелений, Свинина, Сіль, Яйце
Нам знадобиться:
- приблизно 250 гр свинини;
- одне куряче яйце;
- 1/3 ч.л. меленої куркуми;
- 1 ч.л. солі морської;
- 3-4 ст.л. борошна пшеничного в/ґ;
- 2 ст.л. рафінованої олії;
- перець чорний мелений – за смаком.
Зміст
Як приготувати відбивні зі свинини у яєчному клярі
Для початку потрібно підготувати порційні шматочки м’яса. Для цього порізати великий шмат свинини впоперек волокон на пластинки завтовшки 6-7 мм.
Взяти кухарський молоток і ретельно відбити кожну порцію свинини.
Підготовані шматочки посолити та приправити перцем або іншими спеціями за смаком. Я використовую морську сіль, бо вона більш корисна за кухонну, а на мій смак, ще й смачніша. Тому, рекомендую використовувати її, але підійде і звичайна сіль.
Далі приступаємо до приготування кляру для наших відбивних. Беремо достатньо глибоку миску, вбиваємо яйце, додаємо сіль, куркуму та перець і добре перемішуємо. В окрему ємність насипаємо просіяне борошно.
Спочатку шматочок м’яса треба обваляти в борошні.
Потім обмакнути в яєчну суміш.
Як смажити відбивні на сковороді
Сковороду поставити на вогонь, додати рослинну олію. Я використовую рафіновану оливкову олію, щоб страва мала пряний аромат спецій. Можна також скористатися соняшниковою олією без запаху.
На гарячу сковороду покласти свинину в клярі та обсмажити до рум’яної скоринки з обох боків.
Процес смаження займає близько 10 хвилин, по 4-5 хвилин на кожну сторону. Готувати потрібно на середньому вогні, щоб м’ясо встигло просмажитися, а кляр при цьому не встиг підгоріти. Якщо шматочки м’яса великі, може знадобитися трошки більше часу на приготування.
Обсмажені свинячі відбивні викладаємо на паперовий рушник. За даним рецептом м’ясо виходить дуже соковите, з пікантним пряним смаком. Відмінно гармонує з будь-яким гарніром.
Всередині битки зі свинини такі ж апетитні, як і назовні, а на смак – просто неймовірні.
Щоб упевнитися в моїх словах, достатньо самостійно скористатися даним рецептом та приготувати соковиті відбивні в яєчному клярі. Я сподіваюся, ви будете задоволені результатом і будете ще не раз пригощати рідних смачною м’якою та соковитою закускою зі свинини.
М’які та соковиті відбивні зі свинини в клярі – відео-рецепти
Якщо ви любите експериментувати на кухні, то смачні свинячі відбивні можете готувати різними способами. Зібрані нижче відео допоможуть вам урізноманітнити традиційний смак цієї класичної страви.
Цей відео-рецепт цікавий приготуванням яєчного кляру.
А цей – попереднім маринуванням м’яса.
Цей відео-рецепт відбивних на сковороді дуже простий, але поради господині, вартують того, аби ви його переглянули.
Завдяки цьому відео ви зможете зробити смачні свинячі відбивні у пишному клярі.