Відбивні зі свинини в клярі на сковороді - смачні, м'які та соковиті битки

Відбивні зі свинини в клярі на сковороді – смачні, м’які та соковиті биточки

Зазвичай я готую на закуску різноманітні страви з курячого м’яса, а от пригостити рідних свининою доводиться не так часто. Коли ж напередодні вихідних мені до рук потрапив невеликий свіжий шматок м’яса від кабанчика, я вирішила на вечерю зробити улюблену страву чоловіка – м’які та соковиті відбивні зі свинини в клярі смажені на сковороді.
Ця смачна м’ясна закуска ще зветься у нас битки чи то биточки. Свинячі відбивні у клярі за цим рецептом виходять напрочуд ніжні, соковиті та смачні, тому вирішила оформити свій досвід як рецепт з покроково зробленими фото, що наочною ілюструють кожний крок приготування страви.

Нам знадобиться:

  • приблизно 250 гр свинини;
  • одне куряче яйце;
  • 1/3 ч.л. меленої куркуми;
  • 1 ч.л. солі морської;
  • 3-4 ст.л. борошна пшеничного в/ґ;
  • 2 ст.л. рафінованої олії;
  • перець чорний мелений – за смаком.

Як приготувати відбивні зі свинини у яєчному клярі

Для початку потрібно підготувати порційні шматочки м’яса. Для цього порізати великий шмат свинини впоперек волокон на пластинки завтовшки 6-7 мм.

Свинячі відбивні в клярі на сковороді

Взяти кухарський молоток і ретельно відбити кожну порцію свинини.

Свинячі відбивні в клярі на сковороді

Підготовані шматочки посолити та приправити перцем або іншими спеціями за смаком. Я використовую морську сіль, бо вона більш корисна за кухонну, а на мій смак, ще й смачніша. Тому, рекомендую використовувати її, але підійде і звичайна сіль.

Свинячі відбивні в клярі на сковороді

Далі приступаємо до приготування кляру для наших відбивних. Беремо достатньо глибоку миску, вбиваємо яйце, додаємо сіль, куркуму та перець і добре перемішуємо. В окрему ємність насипаємо просіяне борошно.

Спочатку шматочок м’яса треба обваляти в борошні.

Свинячі відбивні в клярі на сковороді

Потім обмакнути в яєчну суміш.

Свинячі відбивні в клярі на сковороді

Як смажити відбивні на сковороді

Сковороду поставити на вогонь, додати рослинну олію. Я використовую рафіновану оливкову олію, щоб страва мала пряний аромат спецій. Можна також скористатися соняшниковою олією без запаху.

На гарячу сковороду покласти свинину в клярі та обсмажити до рум’яної скоринки з обох боків.

Соковиті відбивні зі свинини в клярі на сковороді

Процес смаження займає близько 10 хвилин, по 4-5 хвилин на кожну сторону. Готувати потрібно на середньому вогні, щоб м’ясо встигло просмажитися, а кляр при цьому не встиг підгоріти. Якщо шматочки м’яса великі, може знадобитися трошки більше часу на приготування.

Соковиті відбивні зі свинини в клярі на сковороді

Обсмажені свинячі відбивні викладаємо на паперовий рушник. За даним рецептом м’ясо виходить дуже соковите, з пікантним пряним смаком. Відмінно гармонує з будь-яким гарніром.

Соковиті відбивні зі свинини в клярі на сковороді

Всередині битки зі свинини такі ж апетитні, як і назовні, а на смак – просто неймовірні.

Соковиті відбивні зі свинини в клярі на сковороді

Щоб упевнитися в моїх словах, достатньо самостійно скористатися даним рецептом та приготувати соковиті відбивні в яєчному клярі. Я сподіваюся, ви будете задоволені результатом і будете ще не раз пригощати рідних смачною м’якою та соковитою закускою зі свинини.

М’які та соковиті відбивні зі свинини в клярі – відео-рецепти

Якщо ви любите експериментувати на кухні, то смачні свинячі відбивні можете готувати різними способами. Зібрані нижче відео допоможуть вам урізноманітнити традиційний смак цієї класичної страви.

Цей відео-рецепт цікавий приготуванням яєчного кляру.

А цей – попереднім маринуванням м’яса.

Цей відео-рецепт відбивних на сковороді дуже простий, але поради господині, вартують того, аби ви його переглянули.

Завдяки цьому відео ви зможете зробити смачні свинячі відбивні у пишному клярі.