Багатьом відомий тільки простий рецепт, коли курячу печінку тушкують. Досить потушити її 10 хвилин — і ситна страва готова до вживання. Та існує ще багато варіантів приготування печінки, і один із них, до речі, дуже смачний: відбити печінку та посмажити відбивні у пікантному клярі.
Інгредієнти: Борошно, Кріп, Печінка, Сир, Сіль, Яйце
Страва стане дуже ніжною та ефектно виглядатиме на столі. Звичайно, цей рецепт вимагає більше часу, але результат виправдає затрачені зусилля на приготування. А приготувати соковиті та рум’яні відбивні з курячої печінки дуже просто.
Для приготування потрібно взяти такі продукти:
- 500 гр. курячої печінки;
- 2 яйця;
- 50 гр. твердого сиру;
- кріп;
- сіль;
- борошно.
Як зробити відбивні з печінки
Печінку ретельно промити, зняти плівочки та злегка посолити.
Обробну дошку для м’яса застелити харчовою плівкою і викласти печінку, накрити печінку другою частиною плівки та злегка відбити шматочки.(Злегка, бо печінка дуже м’яка, не перетворіть її в кашу). А плівку використовуємо для підтримання чистоти на кухні, щоб не було бризок крові.
Яйця добре збити, додати дрібно нарізану зелень, посолити. На дрібній тертці натерти трохи сиру та додати до яєчної суміші. Вийде густий кляр .
У плоску тарілку насипати борошно, кожен шматочок печінки обваляти у борошні з усіх сторін.
Далі добре вмочити у кляр та викласти на гарячу сковорідку.
Підсмажити з обох сторін до появи золотистої скориночки.
Щоб кляр не темнів, відбивні потрібно швидко обсмажити на сильному вогні, а потім викласти на деко та відправити в духовку, щоб довести до готовності.
Можна посмажити печінку у подвійному клярі, або до збитого яйця додати трохи борошна.
Але це не обов’язково, за пропонованим рецептом відбивні з печінки виходять соковитими, смачними та мають вишуканий вигляд. Страва стане гарним доповненням до святкового столу.
Золотаві, з хрусткою скориночкою та м’які всередині відбивні з печінки вже на столі.
Зазвичай, у кожному рецепті страви з печінки згадується про її цінність та користь для організму, і це вірно. Та я хочу, щоб Ви звернули увагу на смак печінки за даним рецептом: пікантний, незвичний, такі відбивні просто тануть у роті! А також Ви швидко приготуєте чудову страву, якщо раптом завітали гості без попередження.