Відбивні з курячої печінки – як приготувати відбивні з печінки

Багатьом відомий тільки простий рецепт, коли курячу печінку тушкують. Досить потушити її 10 хвилин — і ситна страва готова до вживання. Та існує ще багато варіантів приготування печінки, і один із них, до речі, дуже смачний: відбити печінку та посмажити відбивні у пікантному клярі.

Страва стане дуже ніжною та ефектно виглядатиме на столі. Звичайно, цей рецепт вимагає більше часу, але результат виправдає затрачені зусилля на приготування. А приготувати соковиті та рум’яні відбивні з курячої печінки дуже просто.

Для приготування потрібно взяти такі продукти:

Соковиті відбивні з курячої печінки

  • 500 гр. курячої печінки;
  • 2 яйця;
  • 50 гр. твердого сиру;
  • кріп;
  • сіль;
  • борошно.

Як зробити відбивні з печінки

Печінку ретельно промити, зняти плівочки та злегка посолити.

Соковиті відбивні з курячої печінки

Обробну дошку для м’яса застелити харчовою плівкою і викласти печінку, накрити печінку другою частиною плівки та злегка відбити шматочки.(Злегка, бо печінка дуже м’яка, не перетворіть її в кашу). А плівку використовуємо для підтримання чистоти на кухні, щоб не було бризок крові.

Соковиті відбивні з курячої печінки

Яйця добре збити, додати дрібно нарізану зелень, посолити. На дрібній тертці натерти трохи сиру та додати до яєчної суміші. Вийде густий кляр .

Кляр з сиром

У плоску тарілку насипати борошно, кожен шматочок печінки обваляти у борошні з усіх сторін.

Соковиті відбивні з курячої печінки

Далі добре вмочити у кляр та викласти на гарячу сковорідку.

Соковиті відбивні з курячої печінки

Підсмажити з обох сторін до появи золотистої скориночки.

Соковиті відбивні з курячої печінки

Соковиті відбивні з курячої печінки

Щоб кляр не темнів, відбивні потрібно швидко обсмажити на сильному вогні, а потім викласти на деко та відправити в духовку, щоб довести до готовності.

Можна посмажити печінку у подвійному клярі, або до збитого яйця додати трохи борошна.

Але це не обов’язково, за пропонованим рецептом відбивні з печінки виходять соковитими, смачними та мають вишуканий вигляд. Страва стане гарним доповненням до святкового столу.

Соковиті відбивні з курячої печінки

Золотаві, з хрусткою скориночкою та м’які всередині відбивні з печінки вже на столі.

Зазвичай, у кожному рецепті страви з печінки згадується про її цінність та користь для організму, і це вірно. Та я хочу, щоб Ви звернули увагу на смак печінки за даним рецептом: пікантний, незвичний, такі відбивні просто тануть у роті! А також Ви швидко приготуєте чудову страву, якщо раптом завітали гості без попередження.

Відбивні з курячої печінки