Весняний салат з корейською морквою, огірком, ковбасою і яйцем

Багато хто звик щовесни готувати одні й ті ж традиційні салати. Але ж хочеться чогось новенького, а при тому ще й корисного, ситного, смачного пікантного та апетитного. В такому разі, можна взяти до уваги запропонований у цій статті рецепт. Це простий, смачний і корисний весняний салат з корейською морквою, огірками, ковбасою та яйцями. Яскравий і пряний смак корейської морквочки надає йому вишуканої пікантної нотки. Завдяки свіжому огірку, селері та цибулі салат вийде корисним. Варене яйце та ковбаса забезпечить салат ситністю. Смачний домашній майонез вдало поєднає всі компоненти, а красива нарізка надасть йому апетитного вигляду. В результаті, така кулінарна креативність сподобається всім. Покроковий фоторецепт весняного салату з корейської моркви допоможе не помилитися й здивувати своїх рідних та гостей смачним корисним делікатесом.

Складники:

Смачний салат з корейською морквою

  • 300 грамів вареної ковбаси;
  • 5 варених яєць;
  • 150 грамів кореня селери;
  • 200 грамів моркви по-корейськи;
  • 1 невелика цибулина;
  • 250 грамів свіжого огірка;
  • 100-150 грамів майонезу.

Дуже добре вміти правильно вибирати продукти для салату.

Варену ковбасу краще взяти вищого ґатунку та хорошої якості, а ще вона повинна мати відмінну щільність. Її легко різати й така ковбаса не розвалиться в салаті. Не варто зупиняти свій вибір на продукті, в якому є сало.

Цибуля для салату повинна бути не надто гострою. Найкраще підійде біла, у неї ніжний смак або синя. Якщо використовувати звичайну цибулю, то її перед приготуванням варто ошпарити окропом, щоб позбутися гіркуватості.

Майонез має бути обов’язково жирним. Корінь селери та свіжий огірок, поєднуючись з таким майонезом, не виділятимуть багато рідини й салат буде естетично виглядати. Вибравши правильно складники можна приступати до приготування.

Як зробити корейський салат з моркви, огірків, яєць і ковбаси

Насамперед, необхідно почистити від шкірки свіжий огірок, селеру та цибулю.

Простий салат з корейською морквою

Потім, натерти на тертці для корейської моркви корінь селери.

Весняний салат з корейською морквою

Огірки слід нарізати тоненькими соломинками.

Смачний салат з корейською морквою

Цибулю також пошаткувати соломками.

Простий салат з корейською морквою

Варені яйця треба почистити від шкарлупи. Це потрібно робити акуратно, щоб не зламати, тобто не пошкодити білок, тому що від цього залежатиме, чи гарною вийде нарізка.

Весняний салат з корейською морквою

Потім, кожне яйце слід розрізати навпіл, а кожну половинку нарізати на тоненькі слайси.

Смачний салат з корейською морквою

Ковбаску спочатку варто нарізати на тонкі кружечки.

Простий салат з корейською морквою

Потім, кожен з них нарізати соломкою.

Весняний салат з корейською морквою

Всі підготовлені складники необхідно помістити в глибоку посудину, щоб зручніше було перемішувати салат. Потім, потрібно додати майонез і все перемішати.

Смачний салат з корейською морквою

Кількість майонезу варіюється в залежності від смакових уподобань. Ті, кому подобається жирніший салат, можуть класти його у великих кількостях і навпаки.

Перемішавши салат, його варто спробувати й визначити чи достатньо в ньому солі, якщо ні, то можна трохи підсолити.

Простий салат з корейською морквою

Готовий пікантний салат зі свіжими овочами, корейською морквою, ковбасою та вареними яйцями має досить симпатичний вигляд.

Весняний салат з корейською морквою

Складники для цього простого весняного салату підібрані дуже вдало, вони гарно поєднуються між собою. Страва виходить неймовірно смачною і ситною. Він може бути ідеальним варіантом для простого сімейного обіду, а також стати прикрасою святкового столу.

Навряд чи таку смакоту гості чи родичі залишать на потім, але якщо з’їсти салат все ж таки за один раз не вдасться, то його потрібно помістити в скляну банку або контейнер і поставити в холодильник. В ньому овочевий салат, заправлений майонезом, може зберігатися не більше, ніж одну добу.