Багато хто звик щовесни готувати одні й ті ж традиційні салати. Але ж хочеться чогось новенького, а при тому ще й корисного, ситного, смачного пікантного та апетитного. В такому разі, можна взяти до уваги запропонований у цій статті рецепт. Це простий, смачний і корисний весняний салат з корейською морквою, огірками, ковбасою та яйцями. Яскравий і пряний смак корейської морквочки надає йому вишуканої пікантної нотки. Завдяки свіжому огірку, селері та цибулі салат вийде корисним. Варене яйце та ковбаса забезпечить салат ситністю. Смачний домашній майонез вдало поєднає всі компоненти, а красива нарізка надасть йому апетитного вигляду. В результаті, така кулінарна креативність сподобається всім. Покроковий фоторецепт весняного салату з корейської моркви допоможе не помилитися й здивувати своїх рідних та гостей смачним корисним делікатесом.
Інгредієнти: Варена ковбаса, Корінь селери, Майонез, Морква по-корейськи, Свіжий огірок, Цибуля ріпчаста, Яйце
Складники:
- 300 грамів вареної ковбаси;
- 5 варених яєць;
- 150 грамів кореня селери;
- 200 грамів моркви по-корейськи;
- 1 невелика цибулина;
- 250 грамів свіжого огірка;
- 100-150 грамів майонезу.
Дуже добре вміти правильно вибирати продукти для салату.
Варену ковбасу краще взяти вищого ґатунку та хорошої якості, а ще вона повинна мати відмінну щільність. Її легко різати й така ковбаса не розвалиться в салаті. Не варто зупиняти свій вибір на продукті, в якому є сало.
Цибуля для салату повинна бути не надто гострою. Найкраще підійде біла, у неї ніжний смак або синя. Якщо використовувати звичайну цибулю, то її перед приготуванням варто ошпарити окропом, щоб позбутися гіркуватості.
Майонез має бути обов’язково жирним. Корінь селери та свіжий огірок, поєднуючись з таким майонезом, не виділятимуть багато рідини й салат буде естетично виглядати. Вибравши правильно складники можна приступати до приготування.
Як зробити корейський салат з моркви, огірків, яєць і ковбаси
Насамперед, необхідно почистити від шкірки свіжий огірок, селеру та цибулю.
Потім, натерти на тертці для корейської моркви корінь селери.
Огірки слід нарізати тоненькими соломинками.
Цибулю також пошаткувати соломками.
Варені яйця треба почистити від шкарлупи. Це потрібно робити акуратно, щоб не зламати, тобто не пошкодити білок, тому що від цього залежатиме, чи гарною вийде нарізка.
Потім, кожне яйце слід розрізати навпіл, а кожну половинку нарізати на тоненькі слайси.
Ковбаску спочатку варто нарізати на тонкі кружечки.
Потім, кожен з них нарізати соломкою.
Всі підготовлені складники необхідно помістити в глибоку посудину, щоб зручніше було перемішувати салат. Потім, потрібно додати майонез і все перемішати.
Кількість майонезу варіюється в залежності від смакових уподобань. Ті, кому подобається жирніший салат, можуть класти його у великих кількостях і навпаки.
Перемішавши салат, його варто спробувати й визначити чи достатньо в ньому солі, якщо ні, то можна трохи підсолити.
Готовий пікантний салат зі свіжими овочами, корейською морквою, ковбасою та вареними яйцями має досить симпатичний вигляд.
Складники для цього простого весняного салату підібрані дуже вдало, вони гарно поєднуються між собою. Страва виходить неймовірно смачною і ситною. Він може бути ідеальним варіантом для простого сімейного обіду, а також стати прикрасою святкового столу.
Навряд чи таку смакоту гості чи родичі залишать на потім, але якщо з’їсти салат все ж таки за один раз не вдасться, то його потрібно помістити в скляну банку або контейнер і поставити в холодильник. В ньому овочевий салат, заправлений майонезом, може зберігатися не більше, ніж одну добу.