Хочу запропонувати господиням свій домашній рецепт весняного легкого (без майонезу) вітамінного салату. Щоб приготувати його, потрібні прості та доступні для всіх компоненти: ніжна та соковита капуста, перша редиска та огірочки щойно з грядки, свіжа зелена цибуля та петрушка. Заправляю цей низькокалорійний салат дуже простою заправкою з солі, лимонного соку та ароматної свіжої соняшникової олії. Салат з нею виходить дуже смачний.
Інгредієнти: Зелена цибуля, Зелень петрушки, Капуста, Лимонний сік, Огірок, Редис, Сіль, Соняшникова олія
Отже, інгредієнти для весняного салату:
- капуста (краще рання або середня) – 500 гр.;
- огірки – 150 гр.;
- редиска – 200 гр.;
- цибуля зелена – 40 гр.;.
- зелень петрушки – 50 гр.;
- сік лимона – 2 ст. л.;
- сіль 1/3 ч. л.;
- олія соняшникова (краще ароматна) – 30 мл.
Як приготувати легкий салат без майонезу
Спочатку ретельно вимиваємо огірочки та редиску, відрізаємо у них кінчики.
Тепер потрібно нарізати підготовлені овочі найтоншими кілечками.
Для свого салату я нарізала редиску та огірки овочерізкою, та якщо у Вас є талант тонко нарізати, то овочі можна нарізати тонким гострим ножем.
Беремо качан капусти, старанно миємо під проточною водою. Далі на обробній дошці розрізаємо його навпіл, кладемо на бік та починаємо шаткувати тоненькими смужками. Якщо Ви взяли середньостиглу капустину, то після нарізки потрібно капусту пом’яти руками, щоб вона стала м’якшою та пустила сік.
Вимиваємо зелену цибулю, відрізаємо пожовтілі хвостики, з білої частини знімаємо плівку. Далі дрібно шаткуємо.
Вимиту петрушку також нарізаємо дрібненько. Якщо стебла рослини жорсткі, то використовуємо лише зелені ніжні листочки.
Всі нарізані овочі складаємо в глибоку чашу, та заправляємо наш вітамінний салат сіллю, щойно вичавленим лимонним соком та запашною соняшниковою олією.
Перед подачею на стіл я зазвичай розкладаю його в невеличкі порційні піали, але його можна подавати і у великій салатниці. Салат зі свіжих овочів простий у приготуванні, та дуже ароматний, смачний та корисний, адже в ньому стільки вітамінів! Приємного апетиту!