Вершково-заварний крем на основі французького крему патісєр

Дуже важливо вміти готувати вершково-заварний крем, що має легку та повітряну структуру. В основі рецепту, про який йтиметься далі, заварний крем з крохмалем, який відомий більшості, як патісєр.

Ним можна перемазувати бісквітні та листкові торти, начиняти тістечка та булочки. Десерт з таким кремом буде мати неабиякий смак. Простий покроковий рецепт з фотографіями стане обов’язково в пригоді й допоможе зробити все швидко та правильно.

Складники:

  • пів літра молока (4% -6% жирності);
  • 150 грамів цукрового піску (білого);
  • 5 грамів ванілі;
  • 3 курячі жовтки та 1 яйце (Д-В);
  • 1 ст. л. кукурудзяного крохмалю;
  • 60 грамів пшеничної муки в/ґ;
  • 50 грамів солодковершкового масла (72% -82% жирності);
  • 320 мілілітрів вершків (33% -35% жирності).

Як приготувати вершково-заварний крем на основі заварного крему патісєр

Спершу, в ківшику, з допомогою ручного вінчика, необхідно розмішати цукровий пісок із ваніліном, жовтками та одним яйцем. Потім, у цю масу слід просіяти крохмаль, перемішаний з мукою та влити невеликими порціями молоко, ретельно перемішуючи все. Після цього, крем потрібно відправити на плиту й не забувати постійно помішувати його вінчиком.

Заварний крем з вершками і крохмалем

У момент, коли крем почне заварюватися й рівномірно ставати густим, до нього потрібно додати м’яке масло, перемішати все та зняти з вогню.

Заварний крем з вершками і крохмалем

Готовий заварений крем патісєр варто перекласти в зручну посудину, накрити харчовою плівкою (в контакт) та залишити охолоджуватися.

Вершково-заварний крем на основі французького крему Патісьер

Коли крем патісєр повністю охолоне, він стане густішим. Тепер, міксером необхідно збити охолоджені вершки до м’яких (середніх) піків. Потім, до них, з допомогою лопатки, потрібно ввести заварний крем.

Вершково-заварний крем на основі французького крему Патісьер

Під час цього процесу, користуватися міксером не варто, інакше можна перебити вершки.

Вершково-заварний крем на основі французького крему Патісьер

Після приготування, крем потрібно відправити в холодильник до моменту використання.