Дуже важливо вміти готувати вершково-заварний крем, що має легку та повітряну структуру. В основі рецепту, про який йтиметься далі, заварний крем з крохмалем, який відомий більшості, як патісєр.
Інгредієнти: Борошно пшеничне, Ванілін, Вершки, Вершкове масло, Крохмаль, Молоко, Цукор, Яйце
Кухня: Французька кухня
Ним можна перемазувати бісквітні та листкові торти, начиняти тістечка та булочки. Десерт з таким кремом буде мати неабиякий смак. Простий покроковий рецепт з фотографіями стане обов’язково в пригоді й допоможе зробити все швидко та правильно.
Складники:
- пів літра молока (4% -6% жирності);
- 150 грамів цукрового піску (білого);
- 5 грамів ванілі;
- 3 курячі жовтки та 1 яйце (Д-В);
- 1 ст. л. кукурудзяного крохмалю;
- 60 грамів пшеничної муки в/ґ;
- 50 грамів солодковершкового масла (72% -82% жирності);
- 320 мілілітрів вершків (33% -35% жирності).
Як приготувати вершково-заварний крем на основі заварного крему патісєр
Спершу, в ківшику, з допомогою ручного вінчика, необхідно розмішати цукровий пісок із ваніліном, жовтками та одним яйцем. Потім, у цю масу слід просіяти крохмаль, перемішаний з мукою та влити невеликими порціями молоко, ретельно перемішуючи все. Після цього, крем потрібно відправити на плиту й не забувати постійно помішувати його вінчиком.
У момент, коли крем почне заварюватися й рівномірно ставати густим, до нього потрібно додати м’яке масло, перемішати все та зняти з вогню.
Готовий заварений крем патісєр варто перекласти в зручну посудину, накрити харчовою плівкою (в контакт) та залишити охолоджуватися.
Коли крем патісєр повністю охолоне, він стане густішим. Тепер, міксером необхідно збити охолоджені вершки до м’яких (середніх) піків. Потім, до них, з допомогою лопатки, потрібно ввести заварний крем.
Під час цього процесу, користуватися міксером не варто, інакше можна перебити вершки.
Після приготування, крем потрібно відправити в холодильник до моменту використання.