Великодня паска в мультиварці, на топленому молоці й вершках

Великодня паска в мультиварці, на топленому молоці й вершках – велика та смачна

Приготувати дуже смачну здобну і рум’яну пасхальну випічку ви зможете без зайвого клопоту, якщо на вашій кухні є така помічниця як мультиварка. Здобна паска в мультиварці, заведена на топленому молоці і вершках, виходить досить великою, неймовірно ніжною, смачною і добре пропеченою. Викладаю на суд господинь мій простий та покроково оформлений  рецепт з фото неймовірно смачної пасхальної випічки.

Продукти для паски з цукатами:

Паска на топленому молоці й вершках в мультиварці

  • молоко пряжене – 250 мл;
  • вершки (33% жирність) – 150 гр;
  • яйця – 4 шт.;
  • сухі дріжджі – 1 ст.л.;
  • цукор – 200 гр;
  • борошно – 550 гр;
  • цукати – 120 гр;
  • ванільний цукор – 1 пакет.

Як приготувати здобну паску в мультиварці

Перше, що нам потрібно зробити, це топлене молоко підігріти до кімнатної температури. Потім, висипаємо в нього сухі дріжджі і дві столові ложки цукрового піску. Гарненько розмішуємо інгредієнти ложкою до повного їх розчинення.

Паска на топленому молоці й вершках в мультиварці

Борошно в опару в цьому рецепті я не додаю. Просто, прибираємо миску з основою для нашого тіста в тепло і чекаємо поки дріжджі вступлять в реакцію з цукром. Як тільки над поверхнею молока підніметься дріжджова «шапка» – наша опара готова.

Поки опара дозріває, кольорові цукати нам потрібно нарізати ножем на більш дрібні шматочки.

Паска на топленому молоці й вершках в мультиварці

Вершки добре прогріваємо в сотейнику на маленькому вогні, але не доводимо їх до кипіння.

Паска на топленому молоці й вершках в мультиварці

Додаємо до вершків цукор і перемішуємо поки він не розчиниться.

Паска на топленому молоці й вершках в мультиварці

Цілі яйця разом з ванільним цукром збиваємо в блендері.

Паска на топленому молоці й вершках в мультиварці

Додаємо до них вершково-цукрову суміш і збиваємо все разом.

Паска на топленому молоці й вершках в мультиварці

Виливаємо до миски підняту опару, збиту суміш і ретельно перемішуємо рідку основу тіста.

Паска на топленому молоці й вершках в мультиварці

Потрібну кількість борошна краще відразу відміряти та просіяти, а потім, потроху додавати в тісто, ще раз просіюючи його крізь сито.

Паска на топленому молоці й вершках в мультиварці

Коли, приблизно, 2/3 борошна ви вже додали, саме час покласти в тісто нарізані цукати і продовжити заміс.

Паска на топленому молоці й вершках в мультиварці

Коли тісто стало більш густим, викладаємо його з миски на стіл посипаний борошном і продовжуємо руками вимішувати ще, приблизно, десять хвилин.

Паска на топленому молоці й вершках в мультиварці

Далі, здобне тісто для паски знову перекладаємо до миски і залишаємо його для підняття на сорок хвилин.

Паска на топленому молоці й вершках в мультиварці

Після того як підросте, ще раз гарненько обминаємо руками.

Паска на топленому молоці й вершках в мультиварці

До робочої чаши викладаємо хрест-навхрест два довгих шматка пергаменту змазаних будь-яким жиром, а зверху кладемо тісто. В мультиварці виставляємо режим «Підігрів» на двадцять хвилин.

Паска мультиварці на вершках і топленому молоці

На фото видно, що за цей час наше тісто збільшилася в розмірі в два рази.

Паска на топленому молоці й вершках в мультиварці

Кришку мультиварки прикриваємо і встановлюємо режим «Випічка» на сорок хвилин. У кого немає такого режиму, цілком, можна обійтися режимом «Смаження». За температурними параметрами ці два режими дуже схожі.

Хто вже пік в мультиварці, той знає, що в багатьох моделях верх випічки ніколи не рум’яниться. Але мої домочадці люблять, щоб паски були з рум’яною скоринкою, і я придумала маленьку хитрість. Паски я виймаю з мультиварки (за допомогою смужок з пергаменту), перевертаю її догори дном, знову кладу на пергамент і відправляю допікатись на тому ж режимі ще на п’ятнадцять хвилин.

Паска мультиварці на вершках і топленому молоці

Тепер подивіться якою рум’яною і красивою вона у мене вийшла. ?

Паска мультиварці на топленому молоці й вершках

Дочекаємося, щоб наш велика паска повністю охолола і тільки після цього наносимо на неї глазур чи помадку і прикрашаємо великодніми прикрасами.

Паска мультиварці на вершках і топленому молоці

Як бачите, рум’яна, велика і смачна паска на топленому молоці й вершках  спечена в мультиварці вийшла ще й дуже красивою. Вона зайняла центральне місце на нашому великодньому столі.

Паска мультиварці на топленому молоці й вершках

А ось такий у неї розріз: структура випічки дуже ніжна, а кольорові цукати не тільки надають їй пікантний смак, але і прикрашають.

Паска мультиварці на вершках і топленому молоці

Милі кулінарки володарки мультиварки, використовуючи мій покроковий рецепт фото, обов’язково спечіть таку паску для своїх домочадців. Впевнена, що смачна і неймовірно красива великодня випічка принесе вашій родині багато приємних моментів.

А цей відео-рецепт дасть вам можливість зробити пуску в мультиварці з родзинками. Автор не перевертає і не запікає додатково верх своєї випічки. Ви же можете зробити так, як вам більше подобається.

Смачної паски та щастя і здоров’я вам! ?

Прості та смачні рецепти на Великдень знайдете за посиланнями: