Приготувати дуже смачну здобну і рум’яну пасхальну випічку ви зможете без зайвого клопоту, якщо на вашій кухні є така помічниця як мультиварка. Здобна паска в мультиварці, заведена на топленому молоці і вершках, виходить досить великою, неймовірно ніжною, смачною і добре пропеченою. Викладаю на суд господинь мій простий та покроково оформлений рецепт з фото неймовірно смачної пасхальної випічки.
Інгредієнти: Борошно, Ванільний цукор, Вершки, Дріжджі сухі, Молоко пряжене, Цукати, Цукор, Яйце
Кухня: Українська кухня
Продукти для паски з цукатами:
- молоко пряжене – 250 мл;
- вершки (33% жирність) – 150 гр;
- яйця – 4 шт.;
- сухі дріжджі – 1 ст.л.;
- цукор – 200 гр;
- борошно – 550 гр;
- цукати – 120 гр;
- ванільний цукор – 1 пакет.
Як приготувати здобну паску в мультиварці
Перше, що нам потрібно зробити, це топлене молоко підігріти до кімнатної температури. Потім, висипаємо в нього сухі дріжджі і дві столові ложки цукрового піску. Гарненько розмішуємо інгредієнти ложкою до повного їх розчинення.
Борошно в опару в цьому рецепті я не додаю. Просто, прибираємо миску з основою для нашого тіста в тепло і чекаємо поки дріжджі вступлять в реакцію з цукром. Як тільки над поверхнею молока підніметься дріжджова «шапка» – наша опара готова.
Поки опара дозріває, кольорові цукати нам потрібно нарізати ножем на більш дрібні шматочки.
Вершки добре прогріваємо в сотейнику на маленькому вогні, але не доводимо їх до кипіння.
Додаємо до вершків цукор і перемішуємо поки він не розчиниться.
Цілі яйця разом з ванільним цукром збиваємо в блендері.
Додаємо до них вершково-цукрову суміш і збиваємо все разом.
Виливаємо до миски підняту опару, збиту суміш і ретельно перемішуємо рідку основу тіста.
Потрібну кількість борошна краще відразу відміряти та просіяти, а потім, потроху додавати в тісто, ще раз просіюючи його крізь сито.
Коли, приблизно, 2/3 борошна ви вже додали, саме час покласти в тісто нарізані цукати і продовжити заміс.
Коли тісто стало більш густим, викладаємо його з миски на стіл посипаний борошном і продовжуємо руками вимішувати ще, приблизно, десять хвилин.
Далі, здобне тісто для паски знову перекладаємо до миски і залишаємо його для підняття на сорок хвилин.
Після того як підросте, ще раз гарненько обминаємо руками.
До робочої чаши викладаємо хрест-навхрест два довгих шматка пергаменту змазаних будь-яким жиром, а зверху кладемо тісто. В мультиварці виставляємо режим «Підігрів» на двадцять хвилин.
На фото видно, що за цей час наше тісто збільшилася в розмірі в два рази.
Кришку мультиварки прикриваємо і встановлюємо режим «Випічка» на сорок хвилин. У кого немає такого режиму, цілком, можна обійтися режимом «Смаження». За температурними параметрами ці два режими дуже схожі.
Хто вже пік в мультиварці, той знає, що в багатьох моделях верх випічки ніколи не рум’яниться. Але мої домочадці люблять, щоб паски були з рум’яною скоринкою, і я придумала маленьку хитрість. Паски я виймаю з мультиварки (за допомогою смужок з пергаменту), перевертаю її догори дном, знову кладу на пергамент і відправляю допікатись на тому ж режимі ще на п’ятнадцять хвилин.
Тепер подивіться якою рум’яною і красивою вона у мене вийшла. ?
Дочекаємося, щоб наш велика паска повністю охолола і тільки після цього наносимо на неї глазур чи помадку і прикрашаємо великодніми прикрасами.
Як бачите, рум’яна, велика і смачна паска на топленому молоці й вершках спечена в мультиварці вийшла ще й дуже красивою. Вона зайняла центральне місце на нашому великодньому столі.
А ось такий у неї розріз: структура випічки дуже ніжна, а кольорові цукати не тільки надають їй пікантний смак, але і прикрашають.
Милі кулінарки володарки мультиварки, використовуючи мій покроковий рецепт фото, обов’язково спечіть таку паску для своїх домочадців. Впевнена, що смачна і неймовірно красива великодня випічка принесе вашій родині багато приємних моментів.
А цей відео-рецепт дасть вам можливість зробити пуску в мультиварці з родзинками. Автор не перевертає і не запікає додатково верх своєї випічки. Ви же можете зробити так, як вам більше подобається.
Смачної паски та щастя і здоров’я вам! ?
Прості та смачні рецепти на Великдень знайдете за посиланнями: