Не у всіх господинь є достатньо часу, щоб випікати на Великоднє свято паски з дріжджового тіста. Дехто не любить возитися з тістом, а ще хтось просто не їсть дріжджове тісто. Хочу запропонувати Вам свій рецепт домашньої випічки: бездріжджова паска на кефірі і не просто в духовці, а в мультиварці. Ви затратите часу трохи більше години, а паски вийдуть ніжні, м’які, з дивовижним лимонним ароматом.
Інгредієнти: Борошно, Вершкове масло, Кефір, Лимон, Сода, Цукор, Яйце
Інгредієнти:
- борошно – 300 гр.;
- вершкове масло 130 гр.;
- яйця – 2 шт.;
- кефір (жирний) – 270 гр.;
- лимон – 100 гр.;
- сода – ½ ч. л.;
- цукор – 150 гр.
Як спекти паску без дріжджів
Спочатку ретельно миємо лимон та обдаємо його окропом, для знищення усіх мікробів. Ріжемо лимон разом зі шкіркою на шматочки, видаляємо насіння, далі закладаємо частки лимона у комбайн чи у блендер та подрібнюємо їх.
У чашу комбайна насипаємо цукровий пісок, додаємо вершкове масло, все розмішуємо.
Далі до тіста вбиваємо яйця, вливаємо кефір з содою, знову перемішуємо.
І останній етап: щойно просіяне борошно всипаємо до суміші, і вже остаточно замішуємо бездріжджове тісто для святкових пасок.
Тісто повинно вийти пухке, за густотою вдвічі густішим, ніж на оладки чи кекси.
У заздалегідь приготовані та змащені олією невеликі пергаментні формочки викладаємо тісто на 1/3 форми (не забувайте, тісто при випіканні підніметься), встановлюємо їх в чашу мультиварки. У мою чашу помістилося одразу три формочки.
Встановлюємо режим «Випічка» або «Жарка», час випікання — 60-90 хвилин. Але він залежить від потужності Вашої мультиварки.
Тож після однієї години можна перевірити, чи готова паска, для цього протикаємо її зубочисткою. Якщо суха — випічка готова.
Даємо духмяним паскам трішки охолонути, далі прикрашаємо будь-якою глазур’ю, на власний смак. Свої паски я прикрасила глазур’ю з цукрової пудри та соку лимона.
На фото видно, яка чудова вийшла паска в розрізі: пухка, ніжна, пориста і, на фото цього не видно, дуже смачна, з приголомшливим лимонним ароматом.