Зовсім не обов’язково дотримуватися принципів вегетаріанського харчування, щоб приготувати смачну веганську страву, таку як пісний шоколадний пиріг з ягодами. Ось, наприклад, на днях до мене повинна була завітати в гості подруга-вегетаріанка, тому, я згадала про цю пісну випічку та вирішила приготувати її до чаю. За допомогою моєї кухонної помічниці-мультиварки зробити шоколадний маннік виявилося дуже просто. А його неперевершений смак припав до душі всім моїм рідним, тому, вже за кілька днів вони зажадали нову порцію. Заразом я вирішила поділитися рецептом пісного шоколадного пирога з вами та продемонструвати наочно процес його приготування у цьому покроково оформленому фото-рецепті.
Інгредієнти: Борошно пшеничне, Ванільна есенція, Вода, Какао, Крупа манна, Лікер, Рослинна олія, Сода, Цукор, Ягоди
Отже, нам знадобляться:
- 1 склянка кип’яченої води (холодної);
- 1 склянка манної крупи;
- 0,5 склянки борошна пшеничного в/ґ;
- 6 ст. ложок рослинної олії (рафінованої);
- 1 склянка ягід (у мене малина, шовковиця, червона смородина);
- 2 краплі ванільної есенції;
- 0,5 ч. ложки соди;
- 2 ст. ложки лікеру (або коньяку чи вермуту);
- 2 ст. ложки какао-порошку;
- 1 склянка цукру.
Зміст
Як приготувати в мультиварці шоколадний пиріг без яєць
Для початку, в глибокій ємності поєднуємо та перемішуємо манну крупу та цукор.
Після цього, доливаємо до сухої суміші холодну кип’ячену воду та залишаємо на 20 хвилин, щоб манка набрякла.
Для пирога можна використати як свіжі, так і морожені ягоди. В мене були в наявності заморожена малина, шовковиця та червона смородина.
В окремій мисці змішуємо какао та просіяне борошно. Додаємо отриману суху шоколадну суміш до розмоченої манки з цукром. Перемішуємо компоненти.
Доливаємо порцію лікеру (або коняку чи вермуту, що вам більше до смаку) та олію. Повторно перемішуємо.
Відкладаємо трохи ягід на прикрашання пирога, а решту викладаємо в тісто та перемішуємо.
Чашу мультиварки змащуємо олією та виливаємо рідке тісто. Звершу посипаємо залишками ягід.
Вмикаємо мультиварку в режимі «Випічка» на 40 хвилин. Цього часу достатньо для рівномірного пропікання пирога. Після сигналу, виймаємо чашу з мультиварки та залишаємо пиріг охолоджуватися.
Шоколадний маннік виходить дуже соковитим та яскравим на вигляд, тому можна навіть не прикрашати нічим додатково. При бажанні, можна присипати цукровою пудрою.
Нарізаємо шоколадний пиріг з ягодами порційними шматочками та пригощаємо рідних. Впевнена, вони гідно оцінять приготовану з любов’ю випічку.
Для ласунів, можна додатково полити шматочки шоколадного топінгом, сиропом чи просто варенням.
Пісна шоколадна випічка – відео-рецепти
Нічого більш простого і бюджетного ви точно ще не готували! Цей шоколадний пиріг Crazy Cake – Божевільний пиріг – відноситься до американської кухні.
Автор цього рецепту демонструє не тільки випічку пісного бісквіту чи то пирога, але і приготування з випеченого коржа пісного шоколадного торта.
Смачної та корисної вам випічки!