Милі господині, пропоную вам урізноманітнити своє меню і приготувати неймовірно смачні вареники з сирою картоплею і цибулею. З такою незвичною, для багатьох, начинкою, класичне блюдо набуває нового звучання і, може бути саме через новизну смаку, стає ще більш смачним. ? З мого, покроково оформленого, рецепта з фото ви зможете дізнатися, як з мінімальної кількості простих продуктів можна дуже швидко приготувати смачні, хоч і не зовсім класичні, українські вареники.
Інгредієнти: Вершкове масло, Картопля, Перець чорний мелений, Рослинна олія, Сіль, Тісто, Цибуля ріпчаста
Кухня: Білоруська кухня, Російська кухня, Українська кухня
Нам знадобиться:
- картошка середнього розміру – 5 шт.;
- кухонна сіль -1 ч.л.;
- чорний мелений перець – ½ ч. л.;
- цибуля ріпчаста – 2 шт.;
- рослинна олія – 100 гр;
- масло вершкове – 100 гр;
- тісто для вареників – 1 порція.
Зміст
Як зробити вареники з сирою картоплею і цибулею
В першу чергу потрібно замісити тісто на вареники. Окремий покроковий рецепт з фото докладно демонструє як це правильно зробити. Перейти на нього можете за посиланням вище. А ми переходимо до наступного етапу.
Як готується начинка з сирої картоплі для вареників
Для початку, слід приготувати смажену цибулю для заправки вареників. Очищаємо одну цибулину, ріжемо її на чотири частини і шаткуємо півкільцями.
Підсмажуємо цибульку на сковороді з рослинною олією до прозорості.
Далі, займемося підготовкою нашої незвичайної картопляної начинки. Потрібно очистити другу цибулину і нарізати її дуже дрібними кубиками.
Нарізку солимо і перемішуємо. Нам потрібно, щоб виділився цибульний сік, який в подальшому не дасть сировій картопляній начинці потемніти.
Картоплю чистимо і відразу опускаємо бульби в прохолодну підсолену воду. Така «ванна» допоможе бульбам залишатися світлими. Коли вся картопля начищена, ретельно миємо її в декількох водах.
Дістаємо з води по одній картоплину і нарізаємо бульби спочатку на тоненькі пластинки, потім, шаткуємо найтоншої соломкою і, далі, соломку нарізаємо як можна меншими кубиками.
Першу нарізану картоплину відразу змішуємо з цибулею і тільки потім беремося за нарізання наступного бульби. Коли вся картопля нашаткувана, потрібно додати до неї сіль, що залишилася, перець і перемішати.
Далі начинку з картоплі перекладаємо до сита і даємо постояти три-п’ять хвилин, щоб стік зайвий сік.
За цей час ми робимо з заготовленого на початку тіста заготовки для майбутніх вареників. Сьогодні я ліпила картопляні вареники з тіста на сироватці і яйці. Але ви можете використати свій улюблений рецепт вареничного тіста або обрати той, що вам сподобався у нас на сайті .
І так, щоби швидко та правильно наліпити вареників, спочатку відриваємо від основного шматка тіста шматочки, розміром, приблизно, з невелике яблуко і скочується в «ковбаску».
Ковбаску ріжемо на кружечки, розміром як на фото.
Після цього, кожний кружечок обвалюємо у борошні і трохи притискаємо руками.
Качалкою акуратно розкачуємо і у нас виходять круглі заготовки для вареників.
Як ліпити вареники з картоплею
Спершу, начинку перекладаємо до миски і змішуємо її з шматочком м’якого вершкового масла.
Цей інгредієнт ми додаємо для того, щоб начинка краще збиралася в купку і з неї простіше було зліпити вареник.
Тепер, беремо кругляшек тіста і на серединку його кладемо чайну ложку (з гіркою) картопляної начинки.
Ліпимо вареник сильно натискаючи пальцями на краї тіста та з’єднуючи їх .
Готові вареники з сирою картоплею складаємо на підсипану борошном дошку або на будь-яку іншу плоску поверхню.
Як правильно варити вареники з картоплею
До цього часу вода в каструлі для варіння вареників вже повинна закипіти. Опускаємо їх в трохи підсолену киплячу воду і варимо десять хвилин. Не забудьте акуратно мішати ложкою, щоб не допустити прилипання вареничків до дна каструлі. І ще один важливий момент: після того, як вода знову закипить, обов’язково потрібно зменшити вогонь. Вареники повинні варитися до готовності про слабкому кипінні.
Перед тим як витягати, обов’язково спробуйте один. Так ви дізнаєтеся чи достатньо вже проварилося тісто.
Витягуємо вареники шумовкою з каструлі та складаємо до миски. Додаємо вершкове масло.
Як подають вареники з картоплею
Так як не всі мої домочадці люблять цибулю, то цибульову піджарку, яку ми приготували на початку рецепта, я, звичайно, подаю до вареників окремо. Але якщо у вас в родині таких проблем немає, то сміливо можете додавати смажену цибулю в загальну миску з варениками. Якщо приготували смачну ікру з цибулі, то страва стане ще колоритнішею і смачнішею.
Сметанку я, зазвичай, пропоную їдокам порційно, в невеликих розетках Але якщо вам не хочеться бруднити багато посуду, то можете подати її і в загальному соуснику.
Вареники з сирою картоплею і цибулею вийшли дуже смачні, ну просто смакота!
Сирова картопля встигла як слід проваритися, а наявність масла зробило її приємною і соковитою. На доказ цього представляю фото, на якому один вже відварений вареник я сфотографувала у розрізі.
Приємного апетиту всім! ?