Варений рулет зі свинячої підчеревини можна готувати як в звичайній каструлі, так і у мультиварці. Особисто мені більше подобається другий варіант. Але ви, мої любі кулінарки, можете обрати той спосіб варки, який для вас більш зручний. Для приготування цієї смачної м’ясної закуски обираємо саме цю частину свиної туши тому, що тут найкраще поєднуються м’ясо та сало. Треба зазначити, що з свиної підчеревини завжди виходять ідеальні рулети та закуски, не залежно від того який спосіб термічної обработки ви оберете: чи запікати в духовці, чи варити. Мій покроково оформлений рецепт з фото допоможе вам зробити дуже ніжний та смачний варений рулет зі свинини в мультиварці.
Інгредієнти: Імбир, Коріандр мелений, Лавровий лист, Перець чорний мелений, Свинина, Сіль, Часник
Інгредієнти:
- свиняча подчеревина – 1200 гр;
- перець чорний мелений – 1,5 ч.ложки;
- імбир мелений- 1 ч.ложка;
- коріандр мелений – 1 ч.ложка;
- сіль – 1 ч.ложка;
- лавровий лист – 5 шт.;
- сушений часник – 1 ст.л.
Як зробити варений рулет зі свинячої підчеревини в мультиварці в рукаві
Зверніть увагу, що підчеревок має бути зі шкіркою. Починаючи приготування страви, його треба ретельно вимити. Тому, кладемо обраний шматок свинини у миску з водою. Даємо трохи (хвилин 10) постояти і акуратно, але ретельно ножем очищуємо шкірку від можливих забруднень.
Даємо йому просохнути або швидко просушуємо кухонними рушниками – паперовими чи то полотняними.
Промитий та просушений підчеревок ретельно та з усіх боків натираємо сіллю.
Підготуємо суміш перців. Просто змішуємо у окремому посуді імбир, перець, часник та коріандр. Можете додати і інші свої улюблені спеції.
Наносимо суміш перців на вже покриту сіллю підчеревину і з пів годинки даємо настоятись.
Потім, замаринований кусень свинини обмотуємо кулінарною чи звичайною білою ниткою, місцями підкладаючи під неї листочки лавра.
Запаковуємо підготовлену свинину у рукав для запікання. Ретельно зав’язуємо краї.
Сформований рулет викладаємо у чашу мультиварки, вливаємо дві склянки гарячої води, закриваємо кришку та варимо 60 хвилин при режимі «тушкування».
За цей час практично вся вода випариться. Ми просто перевертаємо рулет (рукав не розгортаємо) на інший бік, переключаємо мультиварку у режим «випічка» та чекаємо ще півгодини.
Виймаємо рулет з мультиварки та видаляємо рукав.
І хоча варений рулет зі свинячої підчеревини вже готовий, видаляти нитку та нарізати його будемо тільки після того, як він повністю охолоне. Якщо поспішите, то він, скоріш за все, втратить форму і шматочки при нарізанні будуть не дуже красиві. Зазвичай, після того як варений рулет із свинини повністю охолоне, я його ще на ніч відправляю у холодильник і тільки потім нарізаю.
Як виглядає мій смачний домашній рулет зі свинячої підчеревини після ночівлі у холодильнику можете оцінити на фото. 🙂
Ця холодна м’ясна закуска чудово поєднується з будь-яким гострим соусом – гірчицею, аджикою, хріном… тощо.
Як бачите, своїми руками приготувати варений рулет зі свинячої підчеревини в домашніх умовах під силу кожному. Навіть початківці зможуть зробити для своїх їдоків цю дуже смачну м’ясну закуску.
Готуйте правильно та з любов’ю. Смачного!