Думаю, кожній господині знайома ситуація, коли гості вже на порозі, а сервірування стола ще не завершено. В таких випадках виручають прості закуски нашвидкуруч, якими можна втамувати легкий голод в очікуванні основної страви. Для мене одним із самих простих варіантів швидкої закуски є варені яйця фаршировані консервою. Готуються вони дуже просто та швидко, при цьому, мають апетитний вигляд. Найчастіше в якості начинки я використовую сардину (чи будь-яку іншу рибну консерву з додаванням олії). Саме про цей варіант фаршированих яєць я сьогодні розповім. Використавши цей покроково оформлений рецепт з фото ви легко зможете приготувати аналогічну закуску вдома.
Інгредієнти: Зелень кропу, Майонез, Перець, Сардини консервовані, Свіжий огірок, Сіль, Яйце
Для закуски з фаршированих яєць знадобляться такі продукти:
- 10 шт. курячих яєць;
- 1 баночка сардини;
- 1 ст. л. майонезу;
- 1 огірок;
- зелень, сіль, перчик – за смаком.
Як фарширувати яйця рибною консервою
Приготування закуски почнемо з відварювання яєць. Щоб під час варіння яйця не тріснули, закладаємо їх в гарячу підсолену воду. Варимо в круту – 10 хвилин. Готові яйця виймаємо з кип’ятку та кладемо в крижану воду. Такий контраст забезпечить легке очищення від шкаралуп. Після повного охолодження яйця очищуємо.
Далі, розрізаємо яйця повздовж на 2 половинки. Виймаємо жовтки та складаємо в окрему миску.
До жовтків додаємо шматочки рибної консерви та порцію майонезу, приправляємо компоненти перчиком та сіллю. За бажання можна покласти в начинку пару столових ложок подрібнених (можна навіть за допомогою блендера) волоських горіхів. Це зробить смак закуски більш виразним та насиченим.
Гарненько розминаємо компоненти виделкою та ретельно перемішуємо. Якщо маса виходить дуже сухою, можна додати трохи більше майонезу або долити кілька ложок рідини з-під сардини.
Отриманою масою наповнюємо половинки білків. Викладаємо фаршировані яйця на тарілку та прикрашаємо часточками огірка та гілочками кропу. Для святкового застілля можна декорувати закуску більш вишукано, наприклад, зернятками червоної ікри. Вона не просто прикрасить страву, а ще й додасть пікантні нотки до смаку.
Фаршировані яйця з рибною консервою та жовтками із задоволенням їдять як дорослі, так малеча. Ця холодна закуска привабливо виглядає на святково сервірованому столі, до того ж може замінити собою гарнір до основних гарячих страв.
Яйця фаршировані консервою в олії – відео-рецепти
Про те, які ще начинки із рибної консерви (і не тільки) можна зробити дізнайтесь із відео.
Це традиційна закуска зі шпротами. Рибну консерву доповнюють плавлені сирки.
Ще один варіант приготування рибної начинки із консерви. Крім того, можете перейняти цікавий варіант декору.
З відео Ольги Матвєй дізнаєтесь не тільки про начинку для фарширування яєць з рибної консерви. Після перегляду зможете приготувати ще й сирну та м’ясну начинки.