Сьогодні я поділюся з вами рецептом вареного сала в цибулинні. Маринується воно з червоним перцем та часником. Результат – дивовижний! Сало виходить надзвичайно ніжним. А якщо ви візьмете сало з прошарком м’яса, то воно й охолонути не встигне! Тож беріть великий шматок і смакуйте із задоволенням.
Інгредієнти: Вода, Коріандр, Коріандр мелений, Кунжут, Лавровий лист, Перець гострий червоний мелений, Перець запашний горошком, Перець червоний мелений, Перець чорний горошком, Свиняча підчеревина, Сіль, Цибулиння, Часник
Кухня: Українська кухня
Як приготувати варене сало в цибулинні
Інгредієнти:
- Свиняча підчеревина – 800-1000 г;
- Часник – 1 голівка;
- Перець солодкий червоний мелений (паприка) – 1 чайна ложка;
- Перець гострий червоний мелений (паприка) – 1/3 чайної ложки;
- Мелений коріандр – ¼ чайної ложки;
- Кунжут – 1 чайна ложка.
Для маринаду, в якому буде варитися сало:
- Вода – ½ літра;
- Сіль – 1 столова ложка;
- Цибулиння – з 10 цибулин середнього розміру;
- Лавровий лист – 2-3 шт.;
- Горошини чорного та духмяного перців – по 10 шт.
Усі необхідні продукти є. Починаємо готувати сало у цибулинні.
Беремо каструлю відповідно до розміру сала. Наливаємо воду, додаємо лушпиння цибулі, сіль і спеції з вище зазначеного списку. Ставимо на плиту і доводимо до кипіння.
Сало миємо і ріжемо на шматки. Розмір – на ваш розсуд.
Коли маринад закипить, опускаємо у нього шматочки сала. Сало повинне бути повністю покрите рідиною.
Варимо сало на малому вогні протягом години.
За цей час готуємо суміш спецій, якими будемо змащувати сало.
Чистимо та миємо часник. Потім вичавлюємо за допомогою часникочавки, або просто подрібнюємо ножем.
До часнику додаємо вказані спеції та перемішуємо до однорідної маси. Склад спецій можна змінювати за власним смаком.
Через годину дістаємо варену підчеревину, чекаємо поки вода стече і натираємо або змащуємо ще гаряче сало сумішшю з часнику та спецій.
Змащене та підсолене варене сало кладемо в окрему посудину, нариваємо кришкою і чекаємо доки воно охолоне.
Потім кладемо сало до холодильника, щоб воно трохи «змерзло». З такого сала виходить чудова нарізка до святкового столу.
А можна й не заморожувати, а одразу подати сало на стіл. Як же воно смакує з картопелькою, огірками, помідорами чи просто зі свіжим хлібом.
Обов’язково спробуйте приготувати сало за цим рецептом. Результат гарантую!
Ну дуже смачне і ніжне виходить варено сало!