Глазур завжди чудово доповнює будь-яку домашню випічку: рулети, торти, паски, печиво та кекси. Вона служить не тільки прикрасою, але й робить випічку ароматнішою та смачнішою. Найпопулярніший варіант цієї шоколадної смакоти — сметанна глазур з какао. Приготувати її простіше простого, а з цим рецептом впорається навіть той, хто вперше спробує готувати такі ласощі.
Інгредієнти: Вершкове масло, Какао, Молоко, Сметана, Цукор
Продукти для приготування найпростіші: 0,5 склянки цукру, кілька столових ложок молока або сметани, 3 столові ложки какао-порошку та 50 грамів вершкового масла.
Як зробити шоколадну глазур з какао
Какао просіємо через ситечко, щоб глазур була без грудочок. А тепер всі інгредієнти кладемо в жаростійку каструльку, розмішуємо та ставимо на вогонь.
Час приготування глазурі — приблизно п’ять хвилин, більше не потрібно. Весь час варіння помішуємо суміш та не доводимо до кипіння. Якщо маса стала однорідної гладкої консистенції та загусла — ніжна смачна глазур готова.