Варена шоколадна сметанна глазур з какао для кексу, торта, паски

Глазур завжди чудово доповнює будь-яку домашню випічку: рулети, торти, паски, печиво та кекси. Вона служить не тільки прикрасою, але й робить випічку ароматнішою та смачнішою. Найпопулярніший варіант цієї шоколадної смакоти — сметанна глазур з какао. Приготувати її простіше простого, а з цим рецептом впорається навіть той, хто вперше спробує готувати такі ласощі.

Варена шоколадна зметана глазур з какао

Продукти для приготування найпростіші: 0,5 склянки цукру, кілька столових ложок молока або сметани, 3 столові ложки какао-порошку та 50 грамів вершкового масла.

Як зробити шоколадну глазур з какао

Варена шоколадна зметана глазур з какао

Какао просіємо через ситечко, щоб глазур була без грудочок. А тепер всі інгредієнти кладемо в жаростійку каструльку, розмішуємо та ставимо на вогонь.

Час приготування глазурі — приблизно п’ять хвилин, більше не потрібно. Весь час варіння помішуємо суміш та не доводимо до кипіння. Якщо маса стала однорідної гладкої консистенції та загусла — ніжна смачна глазур готова.