Варена лимонна глазур для паски з вершковим маслом – простий рецепт вершкової глазурі без яєць

За цим рецептом вершкову глазур варять з цукрової пудри, лимонного соку і вершкового масла. Вона є відмінним доповненням для ароматної паски, пряників, кексів і печива. Лимонна глазур робить випічку на смак більш вишуканою і ніжною. До того ж, приготування такої глазурі дуже просте, навіть яйця для цього не потрібні.

Варена лимонна глазур

Потрібно підготувати сто грам цукрової пудри, по 2-3 столових ложки вершкового масла і лимонного соку.

Як зробити лимонну глазур

Щоб приготувати глазур без яєць, для початку, розтоплюємо вершкове масло на маленькому вогні, поступово додаємо цукрову пудру і лимонний сік. Кілька хвилин варимо масу на маленькому вогні, при цьому, постійно її помішуємо. Для цієї мети краще використовувати не металеву, а дерев’яну ложку. Не варто переживати, що глазур вийшла занадто рідкою. Як тільки охолоне, вона стане густішою.

Варена лимонна глазур, як правило, непогано тримається на пасхальній пасці, кексах, пряниках …, виходить досить твердою і красиво блищить. Варто відзначити, що варена глазур швидко остигає і твердне, тому, краще наносити її на паску або іншу випічку відразу ж, поки вона тепла.