Ванільний торт Ніжність - шоколадний бісквіт і вершковий крем з маскарпоне

Ванільний торт Ніжність – шоколадний бісквіт і вершковий крем з маскарпоне

П’янкий ванільний аромат просто огортає собою весь будинок, поки готуєш цей ніжний ванільний торт Ніжність. У цьому рецепті на вас чекає ідеальне поєднання шоколадного бісквіта, полуничного та вершкового кремів. Це тріо прекрасно доповнюють один одного та шикарно поєднуються в одному десерті. Це не зовсім простий, але і не сильно складний у виконанні рецепт, що дасть можливість пригостити рідних та гостей смачний бісквітний торт з ванільним вершковим кремом. Тому, ви легко з ним впораєтеся, а покроково відзняті до рецепта фото  допоможуть вам виконати всі етапи приготування правильно.

Складові для шоколадного бісквіта:

  • 4 великих курячих яйця;
  • 200 грам цукрового піску;
  • 50 грам 72% вершкового масла;
  • 200 грам борошна вищого сорту;
  • 1 стручок ваніліну;
  • 60 грам гіркого шоколаду 59%.

Для полуничного кремю:

  • 500 грам свіжої або замороженої полуниці;
  • 20 грам порошкового желатину + 80 мл води;
  • 250 грам цукру;
  • 50 мл води;
  • 1 стручок ваніліну;
  • 200 мл 33% вершків.

Для вершкового крему:

  • 450 грам вершкового сиру маскарпоне;
  • 800 мл 33% вершків;
  • 400 грам цукрової ванільною пудри.

Для прикрас:

  • кондитерський бісер;
  • фіалковий цукор;
  • харчові жиророзчинні барвники: рожевий, зелений, персиковий.

Зміст

Як приготувати ванільний торт Ніжність

Розпочинаючи приготування цього бісквітного десерту, рекомендую розбити його на прості та не великі етапи.

Полуничне кремю – желейний шар

Перше, що треба зробити, це замочити желатин.

Свіжу полуницю нарізаємо на шматочки, кладемо її в сотейник, засипаємо цукром і вливаємо воду.

Зі стручка ваніліну витягуємо насіння і додаємо їх до полуниці.

Ставимо на вогонь, кип’ятимо близько 3-5 хвилин і пробиваємо всю масу занурювальним блендером.

Вводимо набряклий желатин і розчиняємо його в гарячій масі. Відкладаємо в сторону, нехай остигає.

Збиваємо вершки до пишного стану та вводимо їх в ще теплий полуничний крем.

Виливаємо отриману суміш у форму d=24 см і для застигання відкладаємо у морозилку.

Полуничне крем для ванільною ніжності

Шоколадний бісквіт

Розтираємо жовтки з половинною нормою вказаної порції білого цукру.

Розтоплюємо масло, охолоджуємо, додаємо до жовтків і збиваємо.

Стручок ваніліну розрізаємо по всій довжині на дві половинки, кінчиком ножа вискоблюємо зерна і опускаємо їх в жовткову масу. Додаємо другу половину цукру і все добре збиваємо. Щоб цукор швидше розчинявся, його можна заздалегідь пробити блендером, але це не обов’язково.

Далі, вводимо розтоплений шоколад, перемішуємо.

Білки збиваємо на високій швидкості до стійкої і пишної маси. За допомогою лопатки вводимо білки в шоколадно-жовткову масу.

Потім, лопаткою вмішуємо просіяне борошно.

Дно і стінки форми (d=24 см) вистилаємо харчовим папером, змащуємо маслом і виливаємо все бісквітне тісто.

Бісквітне тісто для ванільною ніжності

У заздалегідь прогріту до 170°С духовку ставимо бісквітне тісто і випікаємо до готовності близько 40 хвилин. Перевіряємо довгою дерев’яною паличкою на готовність: проколюємо до самого дна і виймаємо паличку. Якщо вона суха – бісквіт готовий. Якщо вся в тісті – потрібно продовжувати випікання.

Готовий шоколадний бісквіт трохи охолоджуємо в формі, після чого, викладаємо на серветку і залишаємо до повного охолодження. Коли він повністю охолоне, розрізаємо на два рівних коржа. Слід пам’ятати, що не можна розрізати ще теплий бісквіт.

Бісквіт для торта ванільна ніжність

Вершковий крем з сиром маскарпоне

Вершковий сир маскарпоне кімнатної температури збиваємо з 100 грамами ванільної цукрової пудри.

Вершки збиваємо на середній швидкості. Як тільки вони почали збільшуватися в об’ємі, збільшуємо швидкість міксера і підсипає ванільну цукрову пудру, що залишилась. Вершки збиваємо до стійкої пишної маси.

Акуратно вводимо збиті вершки лопаткою в масу з маскарпоне.

Розкладаємо три рівні порції крему в різні ємності. Кожну підфарбовуємо передбаченим для неї харчовими барвниками.

Крем для торта ванільна ніжність

Як оформити та прикрасити торт

Перший бісквітний корж кладемо на блюдо, встановлюємо кондитерське кільце, яке виставлено на d=26 см.

Ванільний торт з шоколадним бісквітом і вершковим кремом-маскарпоне

Викладаємо ¼ частина вершкового крему-маскарпоне, а на нього кладемо заморожений полуничний желейний шар і вдавлюємо його трохи в крем.

Ванільний торт з шоколадним бісквітом і вершковим кремом-маскарпоне

Закриваємо полуничне кремю 1/4 частиною білого крему, кладемо другий шоколадний корж і покриваємо верх торта ще одною 1/4 частиною крему. Вирівнюємо та на пару годин ставимо торт в морозилку.

Потім, знімаємо кільце і ще однією 1/4 частиною крему, що залишилась, обробляємо боки тора. Кольоровим кремом наносимо візерунки на верхню поверхню десерта. Прикрашаємо на свій розсуд фіалковим цукром і кондитерським бісером. На цьому, можемо сказати, що смачний домашній ванільний торт Ніжність готовий.

Ванільний торт з шоколадним бісквітом і вершковим кремом-маскарпоне

А ось таким апетитним вийшов наш бісквітний трот з ванільним кремом із сиру маскарпоне в розрізі.

Ванільний торт з шоколадним бісквітом і вершковим кремом-маскарпоне

Як бачите, спекти смачний ванільний торт Ніжність в домашніх умовах можна доволі просто. Головне набратись терпіння та мати під рукою перевірений покроковий рецепт з фото.

Відео-рецепти торта Ніжність

Як відомо, зовсім різні по складу продуктів та по способу приготування рецепти можуть бути поєднані однією назвою і запропонований сьогодні десерт не є виключенням з цього. Тому, вирішила запропонувати ще декілька тортів з такою милою та теплою назвою. Всі відео взяті з ютуба, з каналів кулінарів з досвідом. Тому, їх порадам можно сміливо довіритись.

Перший відео-рецепт торта Ніжність від всесвітньо відомого ютуб-каналу “Рецепти бабушкі Емми”. Смачний білий бісквіт вдало поєднується з білим желейно-вершковим кремом з шоколада.

Торт Ніжність у цьому варіанті відрізняє творожний крем з кокосовою стружкою та мигдальними горіхами. Дуже рекомендую звернути на нього увагу.

Наступний ніжний десерт теж відрізняє крем. Цього разу це заварний крем-пломбір на сметані. Якщо ви ще не готували такий, то варто зробити.

А це торт Ніжність з шифоновим бісквітом та кавовим вершковим кремом.

Ну і останній відео-рецепт торта Ніжність, як і покроковий рецепт з фото, має у своєму складі шоколадний бісквіт та полуницю. При цьому, це зовсім різні десерти. Коротше кажучи, “ніжність” у кожного своя і дуже відрізняється на смак. 🙂

Готуйте завжди з любов’ю та натхненням. Смачного!