П’янкий ванільний аромат просто огортає собою весь будинок, поки готуєш цей ніжний ванільний торт Ніжність. У цьому рецепті на вас чекає ідеальне поєднання шоколадного бісквіта, полуничного та вершкового кремів. Це тріо прекрасно доповнюють один одного та шикарно поєднуються в одному десерті. Це не зовсім простий, але і не сильно складний у виконанні рецепт, що дасть можливість пригостити рідних та гостей смачний бісквітний торт з ванільним вершковим кремом. Тому, ви легко з ним впораєтеся, а покроково відзняті до рецепта фото допоможуть вам виконати всі етапи приготування правильно.
Складові для шоколадного бісквіта:
- 4 великих курячих яйця;
- 200 грам цукрового піску;
- 50 грам 72% вершкового масла;
- 200 грам борошна вищого сорту;
- 1 стручок ваніліну;
- 60 грам гіркого шоколаду 59%.
Для полуничного кремю:
- 500 грам свіжої або замороженої полуниці;
- 20 грам порошкового желатину + 80 мл води;
- 250 грам цукру;
- 50 мл води;
- 1 стручок ваніліну;
- 200 мл 33% вершків.
Для вершкового крему:
- 450 грам вершкового сиру маскарпоне;
- 800 мл 33% вершків;
- 400 грам цукрової ванільною пудри.
Для прикрас:
- кондитерський бісер;
- фіалковий цукор;
- харчові жиророзчинні барвники: рожевий, зелений, персиковий.
Зміст
Як приготувати ванільний торт Ніжність
Розпочинаючи приготування цього бісквітного десерту, рекомендую розбити його на прості та не великі етапи.
Полуничне кремю – желейний шар
Перше, що треба зробити, це замочити желатин.
Свіжу полуницю нарізаємо на шматочки, кладемо її в сотейник, засипаємо цукром і вливаємо воду.
Зі стручка ваніліну витягуємо насіння і додаємо їх до полуниці.
Ставимо на вогонь, кип’ятимо близько 3-5 хвилин і пробиваємо всю масу занурювальним блендером.
Вводимо набряклий желатин і розчиняємо його в гарячій масі. Відкладаємо в сторону, нехай остигає.
Збиваємо вершки до пишного стану та вводимо їх в ще теплий полуничний крем.
Виливаємо отриману суміш у форму d=24 см і для застигання відкладаємо у морозилку.
Шоколадний бісквіт
Розтираємо жовтки з половинною нормою вказаної порції білого цукру.
Розтоплюємо масло, охолоджуємо, додаємо до жовтків і збиваємо.
Стручок ваніліну розрізаємо по всій довжині на дві половинки, кінчиком ножа вискоблюємо зерна і опускаємо їх в жовткову масу. Додаємо другу половину цукру і все добре збиваємо. Щоб цукор швидше розчинявся, його можна заздалегідь пробити блендером, але це не обов’язково.
Далі, вводимо розтоплений шоколад, перемішуємо.
Білки збиваємо на високій швидкості до стійкої і пишної маси. За допомогою лопатки вводимо білки в шоколадно-жовткову масу.
Потім, лопаткою вмішуємо просіяне борошно.
Дно і стінки форми (d=24 см) вистилаємо харчовим папером, змащуємо маслом і виливаємо все бісквітне тісто.
У заздалегідь прогріту до 170°С духовку ставимо бісквітне тісто і випікаємо до готовності близько 40 хвилин. Перевіряємо довгою дерев’яною паличкою на готовність: проколюємо до самого дна і виймаємо паличку. Якщо вона суха – бісквіт готовий. Якщо вся в тісті – потрібно продовжувати випікання.
Готовий шоколадний бісквіт трохи охолоджуємо в формі, після чого, викладаємо на серветку і залишаємо до повного охолодження. Коли він повністю охолоне, розрізаємо на два рівних коржа. Слід пам’ятати, що не можна розрізати ще теплий бісквіт.
Вершковий крем з сиром маскарпоне
Вершковий сир маскарпоне кімнатної температури збиваємо з 100 грамами ванільної цукрової пудри.
Вершки збиваємо на середній швидкості. Як тільки вони почали збільшуватися в об’ємі, збільшуємо швидкість міксера і підсипає ванільну цукрову пудру, що залишилась. Вершки збиваємо до стійкої пишної маси.
Акуратно вводимо збиті вершки лопаткою в масу з маскарпоне.
Розкладаємо три рівні порції крему в різні ємності. Кожну підфарбовуємо передбаченим для неї харчовими барвниками.
Як оформити та прикрасити торт
Перший бісквітний корж кладемо на блюдо, встановлюємо кондитерське кільце, яке виставлено на d=26 см.
Викладаємо ¼ частина вершкового крему-маскарпоне, а на нього кладемо заморожений полуничний желейний шар і вдавлюємо його трохи в крем.
Закриваємо полуничне кремю 1/4 частиною білого крему, кладемо другий шоколадний корж і покриваємо верх торта ще одною 1/4 частиною крему. Вирівнюємо та на пару годин ставимо торт в морозилку.
Потім, знімаємо кільце і ще однією 1/4 частиною крему, що залишилась, обробляємо боки тора. Кольоровим кремом наносимо візерунки на верхню поверхню десерта. Прикрашаємо на свій розсуд фіалковим цукром і кондитерським бісером. На цьому, можемо сказати, що смачний домашній ванільний торт Ніжність готовий.
А ось таким апетитним вийшов наш бісквітний трот з ванільним кремом із сиру маскарпоне в розрізі.
Як бачите, спекти смачний ванільний торт Ніжність в домашніх умовах можна доволі просто. Головне набратись терпіння та мати під рукою перевірений покроковий рецепт з фото.
Відео-рецепти торта Ніжність
Як відомо, зовсім різні по складу продуктів та по способу приготування рецепти можуть бути поєднані однією назвою і запропонований сьогодні десерт не є виключенням з цього. Тому, вирішила запропонувати ще декілька тортів з такою милою та теплою назвою. Всі відео взяті з ютуба, з каналів кулінарів з досвідом. Тому, їх порадам можно сміливо довіритись.
Перший відео-рецепт торта Ніжність від всесвітньо відомого ютуб-каналу “Рецепти бабушкі Емми”. Смачний білий бісквіт вдало поєднується з білим желейно-вершковим кремом з шоколада.
Торт Ніжність у цьому варіанті відрізняє творожний крем з кокосовою стружкою та мигдальними горіхами. Дуже рекомендую звернути на нього увагу.
Наступний ніжний десерт теж відрізняє крем. Цього разу це заварний крем-пломбір на сметані. Якщо ви ще не готували такий, то варто зробити.
А це торт Ніжність з шифоновим бісквітом та кавовим вершковим кремом.
Ну і останній відео-рецепт торта Ніжність, як і покроковий рецепт з фото, має у своєму складі шоколадний бісквіт та полуницю. При цьому, це зовсім різні десерти. Коротше кажучи, “ніжність” у кожного своя і дуже відрізняється на смак. 🙂
Готуйте завжди з любов’ю та натхненням. Смачного!