Коли хочеться чогось свіжоспеченого і солоденького, але часу обмаль, можна швидко приготувати пишні і смачні ванільні оладки на кефірі з содою. Я розповім, як це зробити швидко і просто та викладу все як рецепт з покроково зробленими фото. Продуктів для приготування страви потрібно небагато, а результат порадує ласунів!
Інгредієнти: Борошно, Ванілін, Кефір, Олія рослинна, Сіль, Сода, Цукор, Яйце
Складові:
- 1 неповна склянка кефіру;
- 1 щіпка солі;
- 1 яйце;
- 1 стакан з гіркою борошна;
- 0,5 ч.л соди;
- 2 ложки з гіркою цукру;
- 2 щіпки ваніліну;
- 3 ст.л. олії рослинної.
Як приготувати ванільні оладки на кефірі
Приготування починаємо з того, що кефір злегка підігріваємо і додаємо до нього яйце, сіль, цукор.
Інгредієнти перемішуємо, суміш трохи збиваємо виделкою або вінчиком.
Додаємо в основу тіста соду та просіяне борошно. Гасити соду не потрібно. Цей процес відбудеться автоматично при взаємодії з кислим кефіром. Додаємо ванілін.
Все ретельно перемішуємо. Для цієї мети підійде блендер з наконечником вінчиком або звичайнісінька вилка або ложка.
Як бачите, приготування тіста для нашої страви не забирає багато часу і сил. Тепер, замішана маса повинна постояти хоча б хвилин 7-8. За цей час відбудеться реакція соди з кислим кефіром. На поверхні тесту з’являться бульбашки. Це означає, що вже настав час додати на сковороду олію рослину, розігріти її та випікати оладки з ваніліном на кефірі. Середній вогонь відмінно підійде для цієї мети. Підсмажити оладки потрібно з двох сторін. При випіканні потрібно дочекатися моменту, коли вони придбають приємний рум’яний світло-коричневий колір.
Готові ванільні оладки на кефірі викладаємо спершу на серветку, а потім, перекладаємо в тарілочку для подачі, прикрасивши ягодам, варенням, сметаною або медом.
Солодкий смак пишних оладок з ваніллю, приготованих на цьому легкому рецепту, чудово поєднується з кислим смаком вишні та смородини!