Смачні та ароматні тонкі млинці з дірочками – чудова страва, яку можна запропонувати своїм домочадцям до ранкового перекусу. Мабуть, найкраща ароматна спеція для такого випадку – ваніль. У нашому рецепті ми вирішили використати для приготування смачних ажурних налисників ванільний цукор. Давайте разом швидко зробимо тонкі ванільні млинці на воді з яйцями і борошном. Готувати будемо млинці без молока. А отже, не важливо чи є воно в вашому холодильнику. ? Та й часу на реалізацію буде потрібно не так вже й багато. Покроково оформлений рецепт з фото допоможе швидко завести тісто.
Інгредієнти: Борошно, Вода, Олія рослинна, Сіль, Цукор, Яйце
Складові:
- борошно (в/ґ) – 1 скл.;
- ванільний цукор – 2 ст. ложки;
- яйце – 1 шт.;
- вода – 400 мл;
- олія рослинна – 2 ст. ложки;
- сіль – щіпка.
Як зробити млинці на воді з яйцями і ваніллю
Готувати почнемо з того, що пшеничне борошно пропускаємо через дрібне сито, щоб уникнути попадання в майбутнє млинцеве тісто сміття та збагатити його киснем. Процес просіювання зробить готові млинці пухкими, з приємною структурою.
Кидаємо в борошно щіпку солі та весь ванільний цукор.
Всі сипучі інгредієнти для млинцевого тіста перемішуємо.
Додаємо до них у миску яйце.
Заливаємо теплу (не гарячу!) воду.
Починаємо відразу, використовуючи вінчик або ж міксер (на малій швидкості), перемішувати інгредієнти. Ось таке однорідне млинцеве тісто вийшло у нас в підсумку.
Заливаємо в нього олію. Ще одне – підсумкове – перемішування. Ванільне тісто готове до випічки блінів.
Тонкі млинці на воді з яйцями з додаванням ванільного цукру випікаємо на заздалегідь розпеченій сковорідці.
Готові ванільні налисники з дірочками складаємо в стопку.
Подаємо до столу з варенням, фруктовим мармеладом, сметанкою або з чим вам більше любиться. ?
Ось так, легко і просто можна спекти смачні млинці без молока. ? Приємного вам перекусу!