Ванільні кекси з масляним кремом зверху – смачно, оригінально, красиво

Смачні ванільні кекси з кремом зверху – це для багатьох улюблений з дитинства смак. Пишні і повітряні кекси (капкейки, мафіни) дуже прості у своєму виконанні, а ванільний аромат не залишить нікого байдужим. Для зручності використовуйте для випічки вже готові формочки. Це допоможе вам в роботі, а ще, дуже зручно тримати готові кекси з масляним кремом зверху в руках в момент дегустації. Такий смачний порційний десерт відмінно підійде для будь-якої святкової і новорічної вечірки. Мій простий рецепт з покроково відзнятими фото, допоможе вам зробити все правильно та швидко впоратися з приготуванням.

Інгредієнти:

Для кексів:

  • використовуємо стакан = 250 мл;
  • 200 грам вершкового маргарину;
  • 1,5 склянки молока;
  • 150 грам цукру;
  • ½ стручка ваніліну;
  • 4 курячих яйця;
  • 2 склянки борошна;
  • 1 ч.ложка розпушувача.

Для крему:

  • 400 грам 82% вершкового масла;
  • 180 грам цукор-пісок;
  • 100 грам білків;
  • ¼ ч.ложки ванілі.

додатково:

  • зелений харчовий барвник;
  • кондитерський бісер.

Як приготувати кекси з кремом зверху

Як завести тісто для кексів

Перше, що потрібно зробити, це в каструльці підігріти молоко.

Кладемо до нього порізаний на шматочки маргарин. Перемішуємо і залишаємо для охолодження.

Тим часом, збиваємо яйця з цукром і насінням ванілі.

З’єднуємо дві маси воєдино і збиваємо. Додаємо просіяне борошно разом з розпушувачем, замішуємо гладке тісто.

Тісто для кексів в формочках

Заповнюємо формочки для кексів на ¾ об’єму. Я випікаю кекси відразу в тих формах, в яких буду прикрашати і подавати. Якщо таких одноразових формочок немає, використовуйте силіконові.

Прості кекси з кремом зверху

Печемо прості ванільні кекси в розігрітій до 170°С духовці майже 35-40 хвилин. Час випікання буде залежати від вашої духовці. Готові кекси повинні піднятися і вийти насиченого карамельного кольору. Як вони повинні виглядати видно на фото.

Ванільні кекси з кремом зверху

Як готувати крем для кексів

Потрібно приготувати водяну баню.

Поки вода гріється, збиваємо білки до пишного стану, всипаємо цукор і ванілін. Продовжуємо збивати білки на водяній бані до гладкої і щільної текстури білків. Це забере у вас, майже, 10 хвилин.

Знімаємо з водяної бані. Продовжуємо збивати без зупинок ще близько 7-10 хвилин. Білкова маса повинна охолонути.

Тепер, вводимо у збиті білки масло кімнатної температури. Збиваємо на малих обертах, поки білки і масло не з’єднаються в одне ціле.

Додаємо в заварний білковий крем кілька крапель харчового барвника – перемішуємо.

Масляний заварний крем для прикраси кексів

Як прикрасити кекси кремом

Не виймаючи кекси з формочок, використовуючи кондитерський шприц, наносимо прикраси з крему, посипаємо кондитерським бісером і відправляємо в холодильник, щоб крем добре застиг.

Смачні кекси з кремом зверху

Після цього, можна готувати чай або варити каву і пригощати рідних та друзів.

Ванільні кекси з кремом – відео-рецепти

Пропоную дізнатись і про інші варіанти приготування смачного та красивого десерту з кремом.

Капкейки на молоці з заварним білково-масляним кремом.

А це сирно-кокосові кекси з масляним кремом Новорічна Ялинка.

А це кекси на сметані з традиційним масляним кремом зі згущонкою.

І ще один варіант приготування десерту зі згущеним молоком. Попереджу тільки, що рецепт з сюрпризом. 🙂 Подробиці розкаже автор.

Ну і на закуску ефектний та оригінальний десерт – капкейкі Червоний оксамит з вершковим кремом.

Хай ваші домашні десерти завжди будуть самі смачні та красиві.