Смачні ванільні кекси з кремом зверху – це для багатьох улюблений з дитинства смак. Пишні і повітряні кекси (капкейки, мафіни) дуже прості у своєму виконанні, а ванільний аромат не залишить нікого байдужим. Для зручності використовуйте для випічки вже готові формочки. Це допоможе вам в роботі, а ще, дуже зручно тримати готові кекси з масляним кремом зверху в руках в момент дегустації. Такий смачний порційний десерт відмінно підійде для будь-якої святкової і новорічної вечірки. Мій простий рецепт з покроково відзнятими фото, допоможе вам зробити все правильно та швидко впоратися з приготуванням.
Інгредієнти: Білок, Борошно, Ванілін, Ваніль, Вершкове масло, Зелений харчовий барвник, Кондитерський бісер, Маргарин, Молоко, Розпушувач, Цукор, Яйце
Інгредієнти:
Для кексів:
- використовуємо стакан = 250 мл;
- 200 грам вершкового маргарину;
- 1,5 склянки молока;
- 150 грам цукру;
- ½ стручка ваніліну;
- 4 курячих яйця;
- 2 склянки борошна;
- 1 ч.ложка розпушувача.
Для крему:
- 400 грам 82% вершкового масла;
- 180 грам цукор-пісок;
- 100 грам білків;
- ¼ ч.ложки ванілі.
додатково:
- зелений харчовий барвник;
- кондитерський бісер.
Зміст
Як приготувати кекси з кремом зверху
Як завести тісто для кексів
Перше, що потрібно зробити, це в каструльці підігріти молоко.
Кладемо до нього порізаний на шматочки маргарин. Перемішуємо і залишаємо для охолодження.
Тим часом, збиваємо яйця з цукром і насінням ванілі.
З’єднуємо дві маси воєдино і збиваємо. Додаємо просіяне борошно разом з розпушувачем, замішуємо гладке тісто.
Заповнюємо формочки для кексів на ¾ об’єму. Я випікаю кекси відразу в тих формах, в яких буду прикрашати і подавати. Якщо таких одноразових формочок немає, використовуйте силіконові.
Печемо прості ванільні кекси в розігрітій до 170°С духовці майже 35-40 хвилин. Час випікання буде залежати від вашої духовці. Готові кекси повинні піднятися і вийти насиченого карамельного кольору. Як вони повинні виглядати видно на фото.
Як готувати крем для кексів
Потрібно приготувати водяну баню.
Поки вода гріється, збиваємо білки до пишного стану, всипаємо цукор і ванілін. Продовжуємо збивати білки на водяній бані до гладкої і щільної текстури білків. Це забере у вас, майже, 10 хвилин.
Знімаємо з водяної бані. Продовжуємо збивати без зупинок ще близько 7-10 хвилин. Білкова маса повинна охолонути.
Тепер, вводимо у збиті білки масло кімнатної температури. Збиваємо на малих обертах, поки білки і масло не з’єднаються в одне ціле.
Додаємо в заварний білковий крем кілька крапель харчового барвника – перемішуємо.
Як прикрасити кекси кремом
Не виймаючи кекси з формочок, використовуючи кондитерський шприц, наносимо прикраси з крему, посипаємо кондитерським бісером і відправляємо в холодильник, щоб крем добре застиг.
Після цього, можна готувати чай або варити каву і пригощати рідних та друзів.
Ванільні кекси з кремом – відео-рецепти
Пропоную дізнатись і про інші варіанти приготування смачного та красивого десерту з кремом.
Капкейки на молоці з заварним білково-масляним кремом.
А це сирно-кокосові кекси з масляним кремом Новорічна Ялинка.
А це кекси на сметані з традиційним масляним кремом зі згущонкою.
І ще один варіант приготування десерту зі згущеним молоком. Попереджу тільки, що рецепт з сюрпризом. 🙂 Подробиці розкаже автор.
Ну і на закуску ефектний та оригінальний десерт – капкейкі Червоний оксамит з вершковим кремом.
Хай ваші домашні десерти завжди будуть самі смачні та красиві.