Сьогодні я підготувала для Вас рецепт надзвичайно смачного вафельного десерту з маскарпоне та вершками. Крім того, я розповім, що потрібно робити для того, щоб вафельні ріжки не розмокали від начинки, а залишалися хрусткими і не втрачали власну форму. Підготувати ріжки можна заздалегідь, щоб потім не витрачати багато часу на приготування вафельного ріжка з кремом з маскарпоне. Я зробила для Вас покроковий рецепт з фото. Ви будете здивовані наскільки усе просто!
Інгредієнти: Ванілін, Вафельні кульки, Вафельні ріжки, Вершки, Сир маскарпоне, Цукрова пудра, Шоколад
Розпочнемо із списку продуктів.
Для підготовки ріжків:
- готові або домашні вафельні ріжки;
- темний шоколад 72%.
Для начинки з вершкового крему:
- охолоджені вершки (33%) – 450 мл;
- сир маскарпоне (70%) – 150 г;
- цукрова пудра – 230 г із додаванням 1,5 г ванілі
- кольорові вафельні кульки.
Зміст
Як приготувати вафельний ріжок з кремом з маскарпоне і вершків
Для нашого десерту я вирішила взяти готові вафельні ріжки. Хоча, Ви можете зробити їх самі.
Як правильно підготувати вафельні ріжки для оформлення десерту
Для початку розтоплюємо шоколад на паровій бані. Зверніть увагу, що вода не повинна сильно кипіти і торкатися дна миски з шоколадом. Щойно шоколад розплавився, перебиваємо його погружним блендером.
Заповнюємо ріжки трьома столовими ложками рідкого шоколаду. Шоколад повинен рівномірно покрити стінки ріжка. Переверніть ріжок і дайте стекти зайвому шоколаду. Один за одним відкладаємо ріжки на робочу поверхню, щоб вони обсохли.
Коли шоколад застиг, складаємо вафельні ріжки в окрему посуду і накриваємо харчовою плівкою. Але не дуже щільно. В такому вигляді ріжки можна зберігати досить довго. Тому, непогано мати під рукою готовий ріжок, до якого достатньо додати крем чи морозиво. Або ж просто використати як декор.
Як зробити крем з маскарпоне і вершків
Для приготування крему нам знадобиться сир маскарпоне кімнатної температури. Тому, завчасно дістаньте його з холодильника.
Збийте маскарпоне з цукровою пудрою та ваніллю за допомогою міксера. В окремій посудині збиваємо вершки. Отримуємо пишну м’яку масу. Змішуємо її зі збитим сиром і продовжуємо збивати до однорідного крему. Потім додаємо вафельні кульки або ж подрібнений шоколад.
Залиште частину кульок або шоколадної стружки для оздоблення верхівки ріжка з начинкою.
Заповніть кремом наші ріжки.
У такому вигляді вафельний ріжок з шоколадом та вершковою начинкою з сиру маскарпоне перетворюється на досить оригінальний вафельний десерт, який, до речі, можна використати для приготування не менш цікавих ласощів – новорічних тістечок Ялинка.