Самса – це смачна азійська страва, яка з’явилася ще 2 тисячоліття тому. Вона стала популярною у багатьох країнах, і зараз ми пропонуємо рецепт узбецької самси з м’ясом.
Інгредієнти: Листкове тісто, М'ясний фарш, Сіль, Спеції, Цибуля, Яйце
Кухня: Узбецька кухня
Це покрокове керівництво для приготування дуже смачної і ситної страви.
Зміст
Як приготувати начинку для самси з м’ясом
Для початку треба зробити фарш, в якому буде багато м’яса та цибулі. Класичну самсу роблять з баранячого м’яса, але ви можете взяти те, що вам подобається. М’ясо треба нарізати дрібними шматками, або перекрутити в м’ясорубці через насадку, що має великі отвори.
Цибулю необхідно дрібно порізати ножем або прокрутити в блендері.
Оскільки в азійські страви кладуть багато прянощів – не жалкуйте спецій. Обов’язково додайте в фарш перці, пучок зіри та інші трави, які ви любите.
Якщо фарш вийшов недостатньо соковитим – додайте в нього йогурт або звичайну сметану. Все добре перемішайте та поставте в прохолодне місце на 30 хвилин.
Як зробити тісто для самси
Вам необхідне прісне листкове тісто для самси. Коли ви його приготуєте – розкатайте кульку так, щоб пласт став прозорим, змастіть розтопленим вершковим маслом, скатайте в тугий рулет і, загорнувши в плівку, покладіть на холод.
Якщо потрібен докладний рецепт з фото, то просто перейдіть за посиланням.
Як ліпити самсу з листкового тіста
Тісто треба порізати на дошці, присипаній борошном.
Кожен шматок защіпніть з торців, поставте вертикально та трохи приплюсніть.
Розкатайте шматочки в кружальця, що мають товщину не менше 3 міліметра та покладіть в центр досить багато начинки.
Оскільки самса є трикутною – загортайте тісто в формі трикутника, добре зліплюйте шви і в кінці приплюсніть заготовку, бо самса повинна бути пласкою.
Як спекти самсу
Оскільки це несолодка випічка, її варто змастити збитим жовтком.
Розігрійте духовку до 220-ти градусів за Цельсієм, візьміть деко, присипте борошном, викладіть самсу швами донизу, змастіть жовтком та випікайте 20-25 хвилин, доки вона зарум’яниться.
Ось і все, ваші зовсім нежирні і дуже смачні східні пиріжки готові.
Самса добре смакує як холодною, так і гарячою.
Самсу традиційно їдять з овочевими та кисломолочними соусами, та запивають чаєм.