Ніжний, пікантний і такий ароматний майонезо-сметанний соус з цибулею маринованою відмінно доповнить будь-яке святкове застілля. Соус доповнить багато страв, адже він абсолютно універсальний і поєднується з багатьма продуктами. За бажанням, в нього можна додавати рубаний зелений лук, зелень і подрібнений часничок. Для більш вираженої кислої нотки можна додати маринований огірок. А додавши в’ялені томати або оливки, можна отримати унікальний італійський соус до морепродуктів і піци. Самостійно приготувати дуже смачний сметанний соус з цибулею вам допоможе мій покроково оформлений рецепт з фото.
Інгредієнти: Майонез, Оцет, Сіль, Сметана, Цибуля, Цукор
Складові:
- цукор – 1 ч.л.;
- майонез – 2 ст.л.;
- оцет – 1,5 ч.л.;
- сметана – 2 ст.л.;
- цибуля – 1/2 шт.;
- сіль – 1/2 ч.л.
Як зробити сметанний соус з цибулею маринованою і майонезом
Спершу, потрібно нашаткувати цибулю поздовжніми півкільцями.
Обдати нарізану цибулину крутим окропом і залишити на 15 хвилин.
Злити воду і додати сіль, цукор і оцет. Залишити на півгодини для маринування.
Змішати майонез зі сметаною. Дрібно нашаткувати замариновану цибульку.
Додати подрібнену мариновану цибулю до суміші зі сметани і майонезу. Зауважу, що я завжди намагаюсь використовувати для приготування як домашню сметану, так і домашній майонез.
Дати соусу настоятись в холоді близько години і сміливо можна подавати до столу!
Такий сметанний соус з цибулею відмінно поєднується зі стравами з картоплі, риби, м’яса або курки. Відмінно підійде він і до овочів-гриль.
Пам’ятайте про важливу деталь, перш ніж подати домашній соус зі сметани та цибулі до столу, його потрібно охолодити.
Смачного!