Універсальний сметанний соус з цибулею маринованою і майонезом

Універсальний сметанний соус з цибулею маринованою і майонезом

Ніжний, пікантний і такий ароматний майонезо-сметанний соус з цибулею маринованою відмінно доповнить будь-яке святкове застілля. Соус доповнить багато страв, адже він абсолютно універсальний і поєднується з багатьма продуктами. За бажанням, в нього можна додавати рубаний зелений лук, зелень і подрібнений часничок. Для більш вираженої кислої нотки можна додати маринований огірок. А додавши в’ялені томати або оливки, можна отримати унікальний італійський соус до морепродуктів і піци. Самостійно приготувати дуже смачний сметанний соус з цибулею вам допоможе мій покроково оформлений рецепт з фото.

Складові:

Універсальний сметанний соус з маринованою цибулею

  • цукор – 1 ч.л.;
  • майонез – 2 ст.л.;
  • оцет – 1,5 ч.л.;
  • сметана – 2 ст.л.;
  • цибуля – 1/2 шт.;
  • сіль – 1/2 ч.л.

Як зробити сметанний соус з цибулею маринованою і майонезом

Спершу, потрібно нашаткувати цибулю поздовжніми півкільцями.

Універсальний сметанний соус з маринованою цибулею

Обдати нарізану цибулину крутим окропом і залишити на 15 хвилин.

Універсальний сметанний соус з маринованою цибулею

Злити воду і додати сіль, цукор і оцет. Залишити на півгодини для маринування.

Універсальний сметанний соус з маринованою цибулею

Змішати майонез зі сметаною. Дрібно нашаткувати замариновану цибульку.

Універсальний сметанний соус з маринованою цибулею

Додати подрібнену мариновану цибулю до суміші зі сметани і майонезу. Зауважу, що я завжди намагаюсь використовувати для приготування як домашню сметану, так і домашній майонез.

Універсальний сметанний соус з маринованою цибулею

Дати соусу настоятись в холоді близько години і сміливо можна подавати до столу!

Універсальний сметанний соус з маринованою цибулею

Такий сметанний соус з цибулею відмінно поєднується зі стравами з картоплі, риби, м’яса або курки. Відмінно підійде він і до овочів-гриль.

Універсальний сметанний соус з маринованою цибулею

Пам’ятайте про важливу деталь, перш ніж подати домашній соус зі сметани та цибулі до столу, його потрібно охолодити.

Смачного!