Український капусняк з пшоном, картоплею і м’ясом в мультиварці

Кожна господиня прагне приготувати на обід не лише смачну, а й поживну першу страву.  Сьогодні я підготувала покроковий рецепт з фото, який допоможе швидко та без особливих зусиль приготувати запашний капусняк з пшоном, картоплею і м’ясом.  Допомагатиме нам мультиварка-скороварка.

Запорукою успіху більшості перших страв є правильно приготований м’ясний бульйон.  А з яловичини на кістці він виходить дуже наваристий та має чудовий смак.

Для нашого капуснячка я пропоную взяти свіжу капусту.  Завдяки їй Ваш супчик буде не лише поживним, а й дуже корисним.

Що нам знадобиться:

Смачний капусняк зі свіжої капустою і пшоном

  • яловичина на кістці – 600 г;
  • пшоно – 70 г;
  • цибуля ріпчаста – 1 шт .;
  • морква – 1 шт .;
  • капуста – 1 (середня);
  • картопля – 5 шт. (невеликих);
  • часничок – 1 головка (невелика);
  • рослинна олія – 50 мл;
  • томатна паста – 100 гр;
  • перець салатний (свіжий або заморожений) – 1 шт.;
  • кріп (подрібнений) – 2 ст.л.;
  • сіль – 1 ст.л.

Як приготувати капусняк

В принципі, для приготування капусняка підійде будь-яке яловиче м’ясо на кістці.  Я ж використовувала невеликий шматочок яловичої грудинки і теляче ребро-хрящівку.  А наша помічниця мультиварка-скороварка чудово впорається з м’ясом.

Першим етапом приготування капусняка з м’ясом є бульйон. Промиваємо шматочки яловичини прохолодною водою і кладемо їх до мультиварки.  Заливаємо трьома літрами води.

Смачний капусняк зі свіжої капустою і пшоном

Готуємо м’ясний бульйон в режимі «під тиском» протягом 40 хвилин.

Поки м’ясо готується, замочуємо у воді пшоно.  У мене пшоно чисте.  Тому його достатньо просто залити водою. Якщо ж Ваше пшоно не очищене, його слід перебрати і промити декілька разів, щоразу зливаючи воду. Тільки після цього пшоно замочується для набухання.

капусняк з яловичиною і пшоном - як приготувати в мультиварці

Готуємо овочі для засмажки.  Тут все просто: моркву тремо на тертці, а цибулю дрібно ріжемо.

Часник нарізаємо зовсім дрібненькими кубиками.  Меншими, ніж цибулю.  Салатний перчик теж потрібно нарізати невеличкими кубиками.

Смачний капусняк зі свіжої капустою і пшоном

Залишилося підготувати картоплю і капусту. У капусняк ми будемо класти цілі картоплини, тому їх достатньо почистити і опустити в холодну воду.

Смачний капусняк зі свіжої капустою і пшоном

Капусту спочатку шаткуємо як для борщу – тонкими смужками, які потім нарізаємо на дрібні кубики.

Смачний капусняк зі свіжої капустою і пшоном

Дістаємо готове м’ясо з мультиварки і залишаємо, щоб охололо.

Смачний капусняк зі свіжої капустою і пшоном

Проціджуємо бульйон через сито, щоб прибрати залишки дрібних кісток, і переливаємо у каструлю.

Обираємо режим “смаження” в мультиварці і просмажуємо нашу засмажку доки вона не стане майже прозора.

Український капусняк з пшоном, картоплею і м'ясом в мультиварці

Додаємо до овочів томатну пасту, перемішуємо і продовжуємо тушкувати все разом ще дві-три хвилини.

Український капусняк з пшоном, картоплею і м'ясом в мультиварці

За цей час м’ясо охололо. Відокремлюємо його від кісток і нарізаємо невеликими шматочками.

Український капусняк з пшоном, картоплею і м'ясом в мультиварці

У чашу мультиварки кладемо нарізане м’ясо, очищену картоплю, сіль, заливаємо м’ясним бульйоном і готуємо капусняк на режимі «під тиском» протягом десяти хвилин.

Український капусняк з пшоном, картоплею і м'ясом в мультиварці

Виймаємо картоплю з бульйону і розминаємо виделкою.

Український капусняк з пшоном, картоплею і м'ясом в мультиварці

На останньому етапі додаємо в бульйон, пшоно, капусту, товчену картоплю, кріп і доводимо до готовності наш суп-капусняк в мультиварці ще протягом десяти хвилин на режимі «варіння».

Український капусняк з пшоном, картоплею і м'ясом в мультиварці

Приготування першої страви з пшоном завершене.

Український капусняк з пшоном, картоплею і м'ясом в мультиварці

Український капусняк з пшоном, картоплею і м’ясом, приготований в мультиварці, вийшов запашний та апетитний.

Український капусняк з пшоном, картоплею і м'ясом в мультиварці

Поки не охолов, хутчіш розливаємо густий суп-капусняк з пшоном і м’ясом у тарілки і запрошуємо родину до столу. Впевнена, їм буде до смаку цей ситний, наваристий суп. Сподіваюся, що мій рецепт смачного капуснячка зі свіжою капустою матиме своє місце на Вашій кухні. Смачного!