Синенькі – так ще величають баклажани, які у нашій країні люблять, практично, всі. З цього гастрономічного продукту з «привабливою» зовнішністю і дивним смаком зробити можна страви самого різного призначення: і оригінальну випічку; і пікантну, легку закуску; і смачні та ситні другі страви. Наш, запропонований на цей раз кулінарний проект, це тушковані баклажани, суміщені на сковороді при тушкуванні з овочами, а саме – з морквою, цибулею ріпчастою, помідорами і солодким болгарським перчиком. Таку страву часто називають просто соте. Ось як правильно приготувати такі смачні тушковані баклажани з овочами на сковороді і розповість мій покроково оформлений рецепт з фото.
Інгредієнти: Баклажани, Болгарський перець, Зелень, Морква, Олія рослинна, Перець чорний мелений, Помідор, Сіль, Цибуля ріпчаста, Часник
Складові:
- баклажан синій (бажано молодий) – 1 штука;
- помідор – 1 або 2 штуки;
- перець солодкий (будь-якого кольору) болгарський – 1 штука;
- цибулина – 1 штука;
- морквина – 1 штука;
- часник – 2 зубчики;
- олія рослинна – приблизно 40 мл або трохи більше;
- сіль і бажані спеції – за бажанням;
- зелень (будь-яка) – за смаком.
Як тушкувати баклажани з овочами на сковороді
Починаючи приготування соте з баклажанів, обрані інгредієнти миємо, потрібні (моркву, цибулю, перчик) очищаємо. Готуємо сковороду, яка повинна бути настільки глибокою, щоб вмістити всю овочеву нарізку. До неї заливаємо олію. Поки вона розігрівається, нашинкуємо на кухонній дошці цибулю та відправимо для пасерування до розігрітої сковороди.
Поки цибулька смажиться, наріжемо тонкою соломкою морквину. Її відправляємо до цибулі.
Помідорчик натремо та відправимо до овочів на сковороду. Не забуваємо помішувати овочі.
Нарізаємо кубиками баклажан, викладаємо шматочки на сковороду до решти інгредієнтів. Перемішуємо та тушкуємо хвилин 5, приправляючи по ходу сіллю і спеціями.
Залишилося додати подрібнений перчик і тушкувати баклажани з овочами ще близько 10 хвилин.
В кінці, додаємо до соте з баклажанів посічену свіжу зелень і пропущений крізь прес часничок. Перемішуємо і ще пару хвилинок тримаємо на вогні.
Ну що ж, дуже смачні тушковані баклажани з овочами на сковороді готові.
Пригощайтеся самі та кличте до столу рідних і друзів! Така закуска з баклажанів смачна як в гарячому, так і в охолодженому вигляді. Скажу по секрету, що холодним я люблю це соте більше. ? Сміливо вносить цю просту та швидку у приготуванні страву з баклажанів до скарбнички ваших літніх рецептів.