Ароматне поєднання м’яса свинини з грушами і розмарином – це класичне гармонійне сполучення ситних, смачних і ніжних інгредієнтів в одній страві. Тушковане таким чином м’ясо виходить неймовірно соковите, ароматне, м’яке і ніжне. Тушкована свинина з грушами і розмарином вбирає ніжний та вишуканий аромат фруктів та спецій з якими готується. На сковороді, в сотейнику або просто в каструлі готується м’ясо, дійсно, дуже швидко, а розлітається зі столу ще швидше – за лічені хвилини! Спробуйте і ви такий варіант приготування свинини до святкового або повсякденного столу, а покроково оформлений рецепт з фото дозволить в домашніх умовах зробити все правильно.
Інгредієнти: Груші, Зелена цибуля, Квасоля стручкова, Лимон, Розмарин, Свинина, Сіль, Суміш перців, Цибуля
Складові:
- свинина з жирком – 500 гр;
- зелена цибуля – 3 шт.;
- лимон – 1 шт.;
- розмарин – 1/2 ч.л.;
- квасоля стручкова – 100 гр;
- сіль – за смаком;
- груші – 1 шт.;
- суміш перців;
- кріп;
- цибуля ріпчаста – 1/2 шт.
Зміст
Як приготувати тушковану свинину з грушею і розмарином
Спершу, потрібно ретельно вибрати м’ясо для приготування страви. Найкраще обирати свинину середньої жирності – щоб вона була не пісна, але і не надмірно жирна. Потім, м’ясо потрібно вимити, висушити паперовими рушниками і нарізати на невеликі кубики.
Тепер, слід просто обсмажити м’ясні кубики на маслі в глибокому сотейнику.
Подрібнити цибулю і грушку невеликими тонкими слайсами.
До обсмаженого з усіх боків м’яса додати грушу, стручкову квасолю і цибулю, перемішати і обсмажувати інгредієнти кілька хвилин.
Накрити сотейник кришкою і тушкувати страву до м’якості свинини. Періодично, до м’яса можна додавати воду, якщо на сковороді або в каструлі не залишиться рідини. У мене процес тушкування зайняв всього чверть години і додаткова рідина не знадобилася.
Саме тепер час додати розмарин і готувати страву ще 2 хвилини.
Подрібнити зелень.
Присмачніть свинину зеленню, сіллю, спеціями і цедрою лимона, перемішайте і зніміть м’ясо з вогню. Залишається накрити кришкою і залишити для настоювання на п’ять хвилин.
Подавати ароматне м’ясо до столу можна з будь-яким гарніром.
Запропонована в рецепті тушкована свинина з грушею і розмарином стане ідеальною м’ясної закускою як для новорічного, так і для будь-якого святкового застілля. Так як ця страва зі свинини швидкого приготування, то можна її зробити і на звичайний обід або вечерю.
Така тушкована страва здивує приємним кисло-солодким смаком і соковитою структурою м’яса. Повторюсь, що перевагою, для мене, є швидке приготування. Мені знадобилося всього лише 40 хвилин. Експериментуйте зі спеціями, додайте вино або яблучний сидр і це смачне тушковане м’ясо швидкого приготування не тільки стане рятівним рецептом, але буде знову і знову приємно дивувати вас і ваших гостей новим смаком.
Тушкована свинина з грушами – відео-рецепти
Дізнайтесь як смачно, ніжно, соковито і дуже смачно можна приготувати свинину в інший спосіб.
А це приголомшливо смачна свинина в соусі із груш. Приготування дуже просте, продукти доступні, а поєднання грушевого соусу (який гармонійно поєднує ніжну гостроту пекучого перцю, аромат імбиру, бадьяну і пряних трав) зі свининою – нікого не залишить байдужим.