Міркуєте, з чого приготувати смачний та корисний овочевий гарнір? Візьміть за основу спаржеву квасолю. Цей різновид стручкової квасолі ціниться за соковиті та ніжні стручки, що мають солодкуватий смак. Тушкована спаржева квасоля з овочами – відмінна альтернатива поживної другої страви, що підійде для вегетаріанського та пісного меню. Як правильно та смачно приготувати спаржеву квасолю з овочами розповість та продемонструє мій докладний покроково оформлений рецепт з фото.
Інгредієнти: Болгарський перець, Морква, Рослинна олія, Сіль, Спаржева квасоля, Спеції, Цибуля ріпчаста
Для овочевого рагу з квасолею потрібно взяти:
- спаржеву квасолю – 700 гр;
- моркву – 2 шт.;
- ріпчасту цибулю – 1 шт.;
- болгарський перець – 1-3 шт.;
- оливкову олію;
- сіль, трави та спеції.
Зміст
Як смачно приготувати спаржеву квасолю
Всі зазначені овочі потрібно промити та обсушити. У стручків квасолі обрізаємо кінчики.
В залежності від розміру стручків розрізаємо їх на 2-3 шматочки.
Подрібнену стручкову квасолю відправляємо в киплячу підсолену воду та варимо 10 хвилин.
Готові стручки відкидаємо на друшляк та промиваємо холодною водою.
Цибулю нарізаємо кубиками та обсмажуємо на оливковій олії.
Моркву, також, нарізаємо кубиками та відправляємо до цибулі смажитися.
У солодкого перцю видаляємо плодоніжки та нарізаємо кубиками. Додаємо нарізку на сковороду до інших овочів.
Перемішуємо та чекає напівготовності компонентів.
Відправляємо на сковороду спаржеву квасолю і доливаємо невелику кількість води.
Тушкуємо овочі, періодично перемішуючи для рівномірного приготування.
За 5 хвилин до виключення вогню страву солимо та додаємо улюблені спеції.
Запашна та апетитна тушкована спаржева квасоля з овочами готова для подачі на стіл. Залишається тільки прикрасити страву зеленню. Зауважу, що така страва смачна як в гарячому, так і холодному вигляді.
Яскраве поєднання компонентів та не менш яскраве поєднання смаків м’ясистих паростків спаржі та ароматного перцю робить страву вельми апетитною та смачною. Тушкована з овочами спаржева квасоля гарна і як самостійна страва, і як гарнір до м’яса чи риби.
Тушкована спаржева квасоля – відео-рецепти
Щоб не годувати родину одноманітними стравами, пропоную освоїти і інші способи приготування стручкової квасолі. Кулінарні блогери на ютубі розкажуть нам що ще можна готувати із спаржевої квасолі, підкажуть як робити це правильно, щоб гарантовано вийшло смачно.
Отже, спершу самий простий варіант – гарнір з вершковим смаком та з сиром моцарелою. Так, два рецепти в одному відео.
І ще дві швидкі тушковані страви зі спаржи по-вірменськи ви зможете приготувати власноруч. Для перегляду відео треба перейти на ютуб.
Не залиште без уваги і цей відео-рецепт – тушкована спаржева квасоля з грибами печерицями.
Цей відео-рецепт підкаже як готується тушкована спаржева квасоля з фаршем та грибами по-азійськи.
Наступний варіант – спаржа з часником та грецьким горіхами. Просто і дивовижно смачно.
І останній тут відео-рецепт. Він допоможе приготувати спаржеву квасолю по-закарпатськи. А ви знаєте як називають її на Закарпатті? Якщо ні, то скажу вам по секрету – лопатки! Наголос треба робити на букву “и”. 😉
Готуйте з любов’ю те, що до смаку вашій родині. 🙂