Бротола – маловідома широкому загалу, але дуже смачна морська риба з ніжним білим м’ясом. Варіантів її приготування є різні: можна просто обсмажити шматочки на сковороді, а можна тушкувати з овочами, томатним соусом чи з майонезом.
Інгредієнти: Борошно, Бротола, Лавровий лист, Майонез, Морква, Перець чорний горошком, Сіль, Соняшникова олія, Цибуля
Кухня: Польська кухня
Сьогодні у нас буде готуватись тушкована риба бротола з овочами під майонезом. Саме цим пропоную зайнятись зараз. Покроково оформлений рецепт з фото допоможе впоратись з приготуванням смачної тушкованої бротоли за мінімальну кількість часу.
Необхідний набір продуктів:
- 2-3 тушки бротоли (свіжозаморожені);
- 3-4 цибулини;
- 3-4 моркви;
- 3 ст. ложки майонезу;
- борошно;
- соняшникова олія;
- сіль;
- 5-7 горошин чорного перцю;
- 1-2 лаврових листочка.
Як приготувати бротолу з овочами смачно
Для початку, необхідно розморозити рибні тушки. Оптимально робити це природним шляхом. Для цього, просто на ніч перекладаємо рибу з морозильної камери до холодильника. Вранці розморожену бротолу очищуємо та нарізаємо порційними шматочками.
Далі, слід обваляти рибу в борошні з додаванням солі та чорного перцю. Підготовлені шматочки швидко обсмажуємо на соняшниковій олії до появи рум’яної скоринки.
Поки риба смажиться, очищуємо та нарізаємо овочі. В даному випадку моркву я нарізаю довгими брусочками, а цибулю – півкільцями.
Після цього, цибулю викладаємо в сотейник смажитися у розпеченій олії .
Коли вона стане м’якою та прозорою, додаємо в сотейник підготовлену моркву та смажимо овочі разом на середньому вогні.
Половину овочевої суміші виймаємо з сотейника. На шар овочів викладаємо смажені шматочки риби. Зверху на бротолу викладаємо другу частину смажених овочів. Поливаємо майонезом та додаємо трохи гарячої води. Після цього, страву присолюємо на свій смак, кладемо в сотейник лаврові листочки та кілька горошин перцю.
Ставимо рибу з овочами тушкуватися на повільному вогні, приблизно, на 20 хвилин. Для подачи на стіл рекомендую дочекатися охолодження риби до теплого стану.
На додачу до тушкованої бротоли можна подати будь-який гарнір. Це може бути як відварений рис, картопляне пюре, гречку чи макарони.
Ось так легко та швидко можна приготувати смачну тушковану в майонезі бротолу з овочами. М’ясо риби виходить неймовірно ніжним та соковитим, а в поєднанні з овочами – це справді щось!
Спробуйте приготувати самі цю рибну страву та діліться рецептом з друзями. Я не сумніваюся, що смачна та ніжна тушкована бротола прийдеться до смаку всім!